La percepció de la desigualtat també té biaix de gènere

El 58% de les dones enginyeres creu que hi ha discriminació laboral per raons de gènere, és a dir, sis de cada deu. En canvi, només el 21% dels homes enginyers comparteix aquesta visió. És una de les dades que ha recollit Enginyers Industrials de Catalunya en la seva segona microenquesta al col·lectiu, centrada en ‘La doble EE de l’enginyeria’, la igualtat i l’equitat i que mostra que el biaix de gènere es dona també en aquesta percepció de les situacions de discriminació laboral. Segons el director general, Pere Homs, són xifres “preocupants que posen en relleu un problema estructural fortament enquistat”.

El qüestionari també ha fet incisió en la idoneïtat o no de posar quotes per facilitar la presència de dones en l’entorn professional. Un 29% s’hi mostra a favor però s’enfila fins el 53% si es tenen en compte només les respostes de les dones. Prop d’un 22% no ho té clar.

En l’àmbit de les vocacions STEM, l’enquesta demostra un elevat reconeixement del valor de la professió ja que el 94% del col·lectiu diu que recomanaria els estudis d’enginyeria a les nenes del seu entorn. Per Homs, amb aquestes xifres, el col·lectiu es reconeix “com a impulsor” per a recomanar la professió “a les generacions futures”. Sis de cada deu enquestats han respost que participaria en iniciatives dirigides precisament a fomentar aquests estudis d’enginyeria, especialment entre les nenes, un percentatge però, que també és ben diferent entre homes i dones. Un 85% de les dones faria un forat a l’agenda per col·laborar-hi mentre que només s’hi mostra disposat un 57% dels homes.

Pel que fa a la tasca d’Enginyers Industrials de Catalunya, el col·lectiu valora la tasca de la Comissió d’Equitat, Tecnologia i Futur i la secció d’Enginyeri-A de Fulls d’Enginyeria com les dues iniciatives “més reeixides” per treballar per a una major equitat de gènere a la professió.

L’enquesta sobre ‘La doble EE de l’enginyeria: enginyers i enginyeres’ és la segona enquesta feta entre els més de 10.000 professionals de l’enginyeria que conformen la comunitat dels Enginyers Industrials de Catalunya. L’objectiu és fer una aproximació per treure conclusions qualitatives de temes que preocupen i ocupen el col·lectiu.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.