La planta solar més gran del món s’ha construït a l’Índia en només vuit mesos

Deu quilòmetres quadrats de superfície, 648 MW de potència i una generació d’energia solar per proveir 150.000 llars quan funcioni a ple rendiment. Són les prestacions de la planta fotovoltaica més gran del món, situada a la localitat índia de Kamuthi (a l’estat de Tamil Nadu). La instal·lació, inaugurada el novembre passat, supera la Topaz Solar Farm de Califòrnia (EUA), fins ara la planta amb més capacitat, que té una potència 100 MW inferior a la del país asiàtic.

Hi ha més dades que confirmen que som davant d’un projecte únic al món. Per exemple, que el recinte conté 2,5 milions de mòduls solars, 576 inversors i 154 transformadors. La inversió final ha estat de 5.500 milions de rupies, uns 679 milions de dòlars. Els treballs d’enginyeria han estat impressionants i han anat a ritme vertiginós, ja que la planta ha estat construïda en només vuit mesos. Un sistema robòtic, carregat amb panells solars propis, s'encarrega de netejar la planta diàriament.

La construcció d’aquesta infraestructura s'emmarca en l’objectiu del govern indi de reduir la dependència dels combustibles fòssils, especialment del carbó. Cal tenir present que l’executiu encapçalat pel primer ministre Narendra Modi vol reunir 1.000 bilions de dòlars a per quadruplicar la producció actual d’energia solar de 10 GW fins a assolir 1 TW l’any 2030. Per aquest motiu, ja hi ha sobre la taula plans per construir plantes més grans que la de Kamuthi. Amb aquesta estratègia, l'Índia pot convertir-se, ja l’any 2017, en el tercer país productor d'energia solar del món, només per darrere de la Xina i els Estats Units.

 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.