La primera edició del STEM Women Congress es celebrarà el proper divendres 15 de novembre

El STEM Women Congress pretén crear el primer pla d’acció conjunt per monitorar les iniciatives de STEM Women que s’impulsin des de l’àmbit públic i privat. El congrés tindrà lloc el proper divendres 15 de novembre a l’espai BITal, a l’Hospitalet de Llobregat, i comptarà amb diferents convidades i convidats que explicaran la seva experiència personal i el seu projecte.  

Els estudis i les feines relacionades amb l’àmbit de les STEM, és a dir, l’àmbit de les ciències, tecnologies, enginyeries i matemàtiques (“STEM” per les seves sigles en anglès) són les professions del futur, tal i com afirmen organitzacions internacionals com la UNESCO. No obstant això, a les STEM hi ha una mancança: les dones. 

Els prejudicis, les normes socials i les expectatives limiten la qualitat de l’educació i de les assignatures que estudien moltes nenes i dones. Tant, que són una minoria a les disciplines STEM. A Espanya, la representació de les noies en carreres universitàries enfocades a les enginyeries, per exemple, no arriba al 25%, segons un estudi elaborat per DigitalES. 

El primer pla conjunt per monitorar les iniciatives STEM Women

El STEM Women Congress ha creat una dashboard, juntament amb totes les institucions i organitzacions que donen suport a la creació de vocacions femenines a l’àmbit STEM, així com l’empoderament de les dones a les posicions de direcció i/o decisió. Aquest pla conjunt permetrà monitorar les iniciatives de STEM Women, ja siguin d’àmbits privats o públics i, així, mesurar l’impacte en els índexs de matriculació de les dones a carreres STEM. El dashboard estarà disponible per consultar-se en línia de manera gratuïta. 

El congrés comptarà amb convidades i convidats vinculats al sector de les STEM, com ara Susanna Carmona, directora general de La Mútua dels Enginyers; Eli Abad, sòcia i membre del consell a Between Technology; Clara Lapiedra, CEO de Marlin Capital Partners i fundadora de Wompreneur.com o José Mariano López, fundador i CEO de Zero2Infinity, entre d’altres. A més, compta amb la col·laboració del Col·legi i l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya.   

L’esdeveniment es dividirà en tres parts. Per una banda, el SWC Forum, seguit del SWC Network i, finalment, les STEM Talks, en les quals es tractaran diversos assumptes, com el diagnòstic de la situació, les perspectives de futur, el paper femení a les STEM i les tendències tecnològiques emergents, entre d’altres. 

STEM Stars, impulsora de l’esdeveniment, ha creat el STEM Women Congress amb l’objectiu de treballar aquests àmbits, dinamitzar i vertebrar iniciatives privades i públiques que donin visibilitat al sector STEM, a més de divulgar la ciència i lluitar perquè les dones tinguin les mateixes oportunitats, tant laborals com acadèmiques, que els homes. Es poden aconseguir entrades pel STEM Women Congress aquí

 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.