La robòtica assistencial, a la IX Nit de la Robòtica
La robòtica assistencial i al servei de les persones serà el tema central de la IX Nit de la Robòtica. La cita, que tindrà lloc el proper 19 d’octubre al Recinte Modernista de Sant Pau, comptarà amb la conferència de Guillem Alenyà, director de l'Institut de Robòtica i Informàtica Industrial, CSIC-UPC, que exposarà el treball que fa l’IRI en aquesta matèria. Alenyà coordina justament diversos projectes sobre el desenvolupament de tecnologies habilitants per a la robòtica assistencial.
És la primera vegada que el conferenciant prové d’una institució catalana, ja que habitualment, la Nit de la Robòtica acosta experts de referència d’arreu del món al sector industrial del país. Tanmateix, enguany, l’organització ha considerat que la tasca dels investigadors catalans en centres com l’IRI, amb Alenyà al capdavant, però altres noms de rellevància com Alberto Sanfeliu o Carme Torras, guanyadora - entre altres - del Premi Nit de la Robòtica de l'any passat.
Com cada any, la Nit de la Robòtica vol congregar els diferents agents del sector català i comptarà amb el repàs que Carles Soler, membre del Grup de Treball de Robòtica de la Comissió Indústria 4.0, fa cada any amb les novetats mundials que s’han donat els darrers 12 mesos, i el lliurament dels Premis Nit de la Robòtica.
La Nit de la Robòtica és una iniciativa del Grup de Treball de Robòtica formada per membres de diversos col·legis professionals d'enginyeria (Enginyers Industrials de Catalunya, Enginyers Agrònoms de Catalunya, Col·legi d'Enginyeria Informàtica de Catalunya, el Col·legi d'Enginyers de Camins i l'Associació Catalana d'Enginyeria de Telecomunicació i Tecnologies Digitals. Compta amb el patrocini de Between, FANUC, KUKA, PAL Robotics, Stäubli, Universal Robots i amb el suport d'ACCIÓ i el Recinte Modernista de Sant Pau.