La solució mecatrònica sostenible que permet un estalvi superior al 30% en el manteniment en aerogeneradors

El grup Bonfiglioli ha desenvolupat una solució mecatrònica sostenible en el control de Yaw dels aerogeneradors que permet estalvis del 30%, o superior, en les tasques de manteniment, i allargar considerablement la vida útil de pinyons i corona de les góndoles.

“Qualsevol operació a realitzar en la góndola d'una torre eòlica suposa un cost de manteniment molt alt, a banda del temps sense producció d'energia. Per aquesta raó, desenvolupar sistemes intel·ligents de control per evitar trencaments o desgastos prematurs, és de vital importància per mantenir els parcs eòlics”, ha explicat Albert Ginestà, responsable de serveis i eficiència energètica de Tecnotrans Bonfiglioli.

El sistema avançat de Yaw es compon de convertidors de freqüència de la sèrie AGILE de 7,5 kW i equips d'electrònica de potència que compleixen amb les exigències operatives dels aerogeneradors. També se subministren motors i reductors planetaris de la sèrie 300 M de Bonfiglioli juntament amb la intel·ligència de control programada en els convertidors de freqüència, que configuren una solució mecatrònica fiable i robusta.

El sistema avançat de Yaw permet un estalvi tan important perquè permet configurar rampes d'acceleració i frenat suaus, control individual dels motors que realitzen el gir, sincronització dinàmica del conjunt, integració amb els sistemes actuals i protecció dels elements mecànics.

Amb aquesta solució mecatrònica s'aconsegueix protegir la mecànica associada, amb el que s'augmenta la disponibilitat de l'aerogenerador i es redueix el nombre d'avaries, oferint la possibilitat fins i tot d'alternar control manual i automàtic des del frontal per escometre tasques de manteniment.

“És el coneixement del sector i específicament de l'important factor mecànic de les góndoles d'aerogeneradors el que ha permès a Bonfiglioli poder desenvolupar aquesta solució mecatrònica, summament atractiva i competitiva pels mantenedores de parcs eòlics”, ha afirmat el responsable de serveis i eficiència energètica de la companyia.

Bonfiglioli té una quota de mercat superior al 30% en el sector eòlic i pot subministrar solucions finals amb el rang de parell més ampli del mercat que va des de 1000 Nm a valors superiors a 3 milions de Nm.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.