La T-Mobilitat no arribarà fins al 2018

El gran projecte català de transport públic, la T-Mobilitat, s’ha endarrerit dos anys i no estarà plenament implementat fins a l’any 2018. La decisió, l’ha pres l'Autoritat del Transport Metropolità a causa de la complexitat del projecte. El sistema vol introduir un sistema tarifari integrat basat en la tecnologia de validació sense contacte.
Segons les previsions, l’any 2017 es durà a terme una prova pilot a la línia 9 del metro de Barcelona que permetrà mesurar l’eficàcia del nou sistema que s’aplicarà al títol de transport públic. Serà una autèntica prova de foc, ja que la línia 9, inaugurada recentment, compta amb les darreres tecnologies i suporta diàriament el trànsit de nombrosos viatgers que utilitzen els abonaments de transport que ha de substituir el nou títol.
Les màquines sense contacte de compra i validació de bitllets que s'instal·laran a les estacions quan arribi la T-Mobilitat es presentaran en la pròxima edició del Mobile World Congress del 27 de febrer al 2 de març del 2017.

Què és la T-Mobilitat?
La T-Mobilitat, que servirà en tots els sistemes de transport públic, substituirà els 84 abonaments actuals i s'utilitzarà com a títol personal. La seva tecnologia contactless incorpora un xip electrònic que es podrà implantar a la targeta i en altres suports com rellotges o polseres.
Així, els usuaris de l'àrea de Barcelona ja no hauran de portar diferents targetes en funció de les zones o dels viatges que vulguin fer, sinó que el preu del transport estarà adaptat a la mobilitat de cada ciutadà i es premiarà la recurrència: com més viatges es facin, més barat serà el preu del viatge.
El nou sistema mantindrà les bonificacions socials per a famílies nombroses, monoparentals i jubilats, entre d'altres. El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull, ha assegurat que aquest projecte "és l'aposta tecnològica més important que es farà en transport públic a escala europea".

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.