La tecnologia podria estalviar fins a 1,5 bilions en energia el 2035

L'avanç de la tecnologia, tant en el consum com en la producció de recursos, podria estalviar a l'economia mundial entre 900.000 milions i 1,6 bilions de dòlars (entre 845.000 milions i 1,5 bilions d'euros), segons un estudi del McKinsey Global Institute (MGI).

Els canvis tecnològics reduiran la intensitat energètica (la quantitat d'energia consumida per cada unitat de producte) i augmentaran la seva eficiència, la qual cosa elevarà la productivitat energètica entre un 40 % i un 70 % el 2035.

L'estudi, titulat Beyond the supercycle: How technology is reshaping resources, assenyala que un dels principals canvis tindrà lloc en l'àmbit del transport -el sector que més petroli consumeix- gràcies a les millores en els motors i al progressiu ús de cotxes elèctrics i autònoms.

La baixada de la demanda del petroli estalviarà entre 150.000 milions i 280.000 milions de dòlars (entre 141.000 milions i 263.000 milions d'euros).

El McKinsey Global Institute preveu que les energies renovables seran més barates i competitives, la qual cosa permetrà reduir el consum dels combustibles fòssils. Les renovables, incloses l'energia solar i l'eòlica, creixeran fins a un 36 % el 2035, segons l'estudi.

El director de MGI a Shanghai, Jonathan Woetzel, va assenyalar durant la presentació de l'estudi que l'economia global té l'oportunitat d'estalviar en energia si adopta "el canvi tecnològic". La tecnologia, segons l'estudi, facilitarà l'obertura de mines i pous que abans eren inaccessibles, fet que augmentarà la possibilitat d'extreure recursos.

El document planteja dos escenaris possibles per a aquesta evolució: una moderada, que assumeix una millor productivitat energètica, i una "accelerada", amb un ritme més ràpid d'adopció de tecnologies. Aquestes tendències afectaran al desenvolupament dels principals productes bàsics: petroli, carbó, gas natural o coure.

La demanda de petroli, carbó tèrmic i mineral de ferro podria aconseguir un pic abans del 2035, segons l'escenari d'acceleració tecnològica de l'informe. El gas natural mantindrà la tendència positiva, encara que podria veure's limitat per l'auge de les energies renovables.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.