La UAB oferirà un grau en intel•ligència artificial

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) oferirà a partir del proper curs 2021-2022 uns nous estudis en Intel·ligència Artificial. S'impartiran a l'Escola d'Enginyeria de la UAB a partir d'una titulació pròpia de 240 crèdits (quatre cursos) impartida íntegrament en anglès. S'oferiran 40 places de nou accés a preu públic, en espera de l'aprovaió definitiva com a títol oficial. L'objectiu dels estudis és formar professionals amb una visió integral de la intel·ligència artificial, capaços de desenvolupar qualsevol tipus de solució basada en IA i donar reptes socials a la seva implantació.

La posada en marxa de la titulació compta amb el suport del Govern de la Generalitat, que ho considera una ''prioritat de país'', per tal de convertir Catalunya en un pol tecnològic mundia. Per això, aportarà 400.000 euros els dos primers anys de posada en marxa d'aquesta titulació.

En la presentació del grau, el rector, Javier Lafuente, ha manifestat, en la presentació dels nous estudis, que volen donar resposta a les necessitats de la societat per ''preparar professionals que ajudaran a canviar el paradigma social'' i avançar ''cap a una societat basada en el coneixement''. Segons el rector, els professionals en IA són els professionals ''més buscats'' avui dia a nivell mundial. Per la seva banda, el secretari de Polítiques Digitals, David Ferrer, ha destacat que el Govern vol convertir Catalunya en ''un pol d'innovació, lideratge i atracció de talent i empreses'' en el terreny de la intel·ligència artificial i per això, ha recordat la necessitat d'apostar decididament pel talent: ''el talent és el motor de la revolució digital''.

El director de l'Escola d'Enginyeria, Ramon Vilanova, ha posat en relleu el caràcter transversal de la disciplina, mentre que el coordinador de la nova titulació, Ernest Valveny ha destacat a vessant pràctica basada en l'aplicació de casos reals que ofereix la nova titulació de la UAB.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.