La UE podria invertir 254 milions d'euros en energies renovables i potenciaria l'autoconsum energètic

La Unió Europea sembla que s’està posant al dia en el foment de les energies renovables. Aquesta actitud decidida es desprèn de les mesures incloses en l’esborrany de la directiva energètica que prepara la Comissió.

La directiva, que podria ser presentada abans que acabi el mes de novembre, preveu una inversió de 254 milions d'euros en energies renovables amb l’objectiu d’assolir els compromisos adquirits abans del 2030. La reforma de la legislació energètica garantiria que la UE complís els objectius d'electricitat renovable (27% de la potència instal·lada el 2030) i d'eficiència (millora del 27% per al mateix termini). De la mateixa manera, la nova normativa tipificaria detalladament com impulsar l'ús de renovables per generar electricitat, calefacció, refrigeració i transport, i incidiria en la importància d'augmentar l'eficiència energètica.

Tanmateix, aquesta directiva afavoriria l'autoconsum dels particulars com a via per potenciar les fonts d'energia alternatives. “Cinco días” ha tingut accés a l’esborrany de l’articulat i  —en l'article 21 de la nova legislació— sembla que obligaria tots els països de la Unió a permetre l'autoconsum energètic i a vendre’n els excedents de manera individual o col·lectiva sense haver d’enfrontar procediments d'autorització "desproporcionats" ni suportar "càrregues que no siguin ajustades als costos". A més, la directiva també facilitaria aquesta venda per a les llars que produïssin més de 10 MW/hora a l'any o les empreses que en generessin més de 500.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.