La UOC crea un nou premi per a treballs de recerca sobre desigualtats en les STEM

S'anuncia la convocatòria de la primera edició del Premi Cecilia Castaño pel grup de recerca GenTIC de l'IN3, organitzat per la UOC. Es podrà accedir a la convocatòria en línia fins al 25 de novembre de 2022. El propòsit principal del guardó és fomentar la igualtat de gènere en les diferents disciplines de les TIC i en l'àmbit STEM.

El premi busca reconèixer els treballs de recerca més destacats centrats a investigar les desigualtats de gènere a les que s'han d'enfrontar les dones en els camps de la ciència i la tecnologia. Els treballs considerats hauran d'aportar informació sobre el paper de les dones en les TIC. Al premi poden optar monografies individuals o col·lectives, treballs de final de màster i tesis doctorals en anglès, català o castellà. Poden participar treballs inèdits o publicats a partir de l'1 de gener del 2020. La publicació de la resolució del jurat serà el pròxim 19 de desembre. Les bases completes del concurs es poden consultar a través del següent enllaç

El nom del premi és en honor a Cecilia Castaño, Catedràtica d'Economia Aplicada de la Universitat Complutense de Madrid. La trajectòria professional de Castaño ha estat definida per la recerca sobre qüestions de gènere en les TIC. Entre d'altres, va crear el Programa de Recerca sobre Gènere i TIC a l'Internet Interdisciplinary Institute a més de col·laborar en la fundació de l'Observatori e-Igualtat de la UCM, treballant en la creació de diversos informes sobre bretxa digital de gènere.

 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.