La UPC es reivindica com el futur tech de Catalunya en la clausura del seu 50è aniversari

Un acte festiu, que ha congregat la comunitat universitària, així com representants institucionals i d’empreses, ha posat el punt final al programa d’esdeveniments organitzats per la commemoració del 50è aniversari de la UPC, el 27 de juny, a l’Auditori del Fòrum, a Barcelona. A més dels diferents parlaments i de diverses interpretacions poètiques i musicals, s'ha fet repàs a algunes de les fites assolides en els darrers anys per la Universitat, que s’ha reivindicat com “el futur tech de Catalunya”.

El ministre d’Universitats del Govern espanyol, Joan Subirats, i el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, han donat la benvinguda institucional a l’acte. Subirats ha desitjat molta sort a la UPC per als pròxims anys i ha destacat “la creativitat i la capacitat tecnològica” de la universitat, que té el lideratge de les politècniques a l’Estat. Aragonès ha destacat de la UPC el fet de ser una universitat de primer nivell, reconeguda internacionalment, i que representa “un dels majors exponents del potencial del nostre país en recerca, innovació i transferència de coneixement”. El president ha afegit que la Universitat ha estat i és protagonista dels principals reptes del país i d’Europa, i està al servei del progrés social.

“Han estat cinquanta anys de perseverança en els que hem après i hem difós el nostre coneixement”, ha manifestat al seu torn el rector Daniel Crespo, per cloure l’acte. “Un pòsit de milers d’històries personals i col·lectives que han forjat la comunitat UPC, que s'estén arreu. Som, i volem ser, la veu de la tecnologia a Catalunya”, ha assegurat el rector.

En l’acte també hi han intervingut la consellera de Recerca i Universitats de la Generalitat, Gemma Geis; el tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, així com la presidenta del Consell Social de la UPC, Montserrat Guàrdia, que s’ha referit a la UPC com una universitat que "té moltes cares", generadora de coneixement, i ha animat les empreses a cercar talent a la Universitat. També ha destacat “la importància de cultivar l’enginy”, en un moment transcendental com el que estem vivint.

En el decurs de la sessió, que ha estat presentada per la periodista i locutora Mariola Dinarès, s’han projectat els vídeos Els sons de la UPC i el del 50è aniversari. Així mateix, s'ha ofert un espectacle poètic-musical de Carles Margarit, No es perd el senyal, recordant a Joan Margarit, en homenatge a l’arquitecte i catedràtic de Càlcul d’Estructures de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB), que va morir el 2021. També hi han actuat les Corals UPC, formades per les d’Arquitectura, del Campus del Baix Llobregat, del Campus de Terrassa i la coral Gaudeamus EEBE-Campus del Besòs, així com l’Orquestra UPC.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.