La UPC i HP creen una càtedra d'empresa en fabricació additiva

Per tal de promoure el coneixement i possibilitar a la comunitat de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) interactuar amb les tecnologies més avançades de la indústria 4.0 i la fabricació digital,  la universitat i HP han creat la càtedra d'empresa 'Hub d'Innovació en Fabricació Digital HP-UPC'. Amb seu a l'ESEIATT, al Campus de Terrassa, orientarà l'activitat cap a l'R+D, la difusió del coneixement, la transferència i la divulgació científica i tecnològica en fabricació digital i indústria 4.0.

Amb l'acord signat entre les dues institucions, els estudiants i els grups de recerca de la UPC avançaran en la capacitació per utilitzar processos tècnics i tecnològics de la impressió additiva de darrera generació. Així, HA cedirà maquinària d'impressió 3D, concretament una HP Jet Fusion 580 Color 3D Printer amb la tecnologia MultiJet Fusion, única al món. En l'àmbit de la indústria tèxtil, s'ha acordat la cessió d'una impressora HP Stitch S300, la primera impressora de sublimació amb tecnologia d'injecció tèrmica, introduïda fa només un any i que permet accedir a mercats molt diversos com els de la roba esportiva, moda, cartells publicitaris o decoració d'interiors.

Amb aquest equipament es podrà ampliar i millorar el laboratori de fabricació digital i additiva, el Fablab, de l'ESEIATT. A banda, HP oferirà beques i competicions adreçades a l'estudiantat de les diferents escoles i facultats d'enginyeria de la UPC.

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.