La UPC, Núria Castell-Ariño i Fibracat TV, premiats a la Nit de les Telecomunicacions

La 26a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica que celebren l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicacions (Telecos.cat) i el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF), ha reconegut aquest dimecres institucions i personalitats del món de les TIC, en el lliurament dels diferents premis que s’atorguen en aquesta cita anual. 

L’enginyer de Telecomunicació Enric Barba, president del Club d’Innovació i Tecnologia de la CECOT, ha rebut el Premi d’Honor a la persona, mentre que la Universitat Politècnica de Catalunya s’ha endut el Premi d’Honor institucional pels seus 50 anys, un guardó que ha recollit el seu nou rector, Daniel Crespo.

Els Premis Salvà i Campillo a la Personalitat Destacada, que reconeix la persona o entitat que ha contribuït de manera notable a la potenciació o divulgació de l'Electrònica, les TIC o l'Audiovisual) ha anat a parar en mas de Núria Castell-Ariño, professora del Departament de Ciències de Computació de la Facultat d'Informàtica de la UPC.

Per la seva banda, Raimon Dalmau, CIO del Sistema d’Emergències Mèdiques de la Generalitat de Catalunya, ha estat reconegut amb el Premi Joan Clarke, per la seva feina en engegar un procés de transformació digital per millorar el servei de transport sanitari urgent, tan en qualitat com en reducció del temps de resposta, mitjançant la implantació sostenible d’eines TIC.

El Premi Salvà i Campillo a l’Emprenedoria se l’ha endut Carlos Blanco, emprenedor i business angel que ha impulsat empreses que han revolucionat el seu sector mitjançant les TIC, com Housfy, Glovo o Holded, i fundador de Nuclio Venture Builder, des d’on emprèn tots els seus negocis, i Encomenda Smart Capital, per gestionar-ne les inversions.

COVIDWarriors, l’associació sense ànim de lucre formada per voluntaris d’àmbits diferents units en la lluita contra la COVID-19 ha rebut el Premi Alan Turing al Compromís Social.

La tasca divulgativa de Fibracat TV pel que fa a l’apoderament femení i la revolució tecnològica amb formats i continguts inèdits li ha valgut el Premi a la Comunicació, mentre que La Salle-Universitat Ramon Llull, que commemora enguany els 30 anys dels seus estudis d’informàtica i els 20 del Parc d’Innovació La Salle Technova Barcelona, ha rebut un petit homenatge amb un reconeixement especial.

La Nit de les Telecomunicacions ha comptat amb la presència de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, del vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat, Jordi Puigneró, del secretari d’Estat de Telecomunicacions i Infraestructures Digitals, Roberto Sánchez, de la tinenta d’Agenda 2030 de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet, i el president delegat de l’Àrea d’Innovació de la Diputació de Barcelona, Josep Arimany.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.