L'Advanced Factories es desplaça a la Fira de Barcelona

Amb només sis edicions, Advanced Factories s'ha establert com l'esdeveniment especialitzat en automatització i robòtica industrial més gran del sud d’Europa. Després d'haver-se organitzat durant els darrers anys al CCCB, les dimensions que ha assolit la nova edició han obligat els organitzadors a desplaçar-la a la Fira Gran Via, on se celebrarà de manera simultània amb 'Advanced Machine Tools (AMT), una nova plataforma comercial de màquina-eina, del 18 i al 20 d'abril.

L'acte de presentació de la sèptima edició s'ha portat a terme al Cercle d'Economia de Barcelona on ha intervingut Salvador Giró, president d'Advanced Factories i de l'Associació Espanyola de Robòtica i Automatització, que ha declarat que "una fira com aquesta, dedicada a la robòtica IA i la Indústria 4.0, és necessària per desenvolupar el nostre país i entendre que l'automatització no només és industrial".

El congrés s'organitzarà en tres grans àrees; automatització industrial, digital manufacturing i Indústria 4.0. Cadascuna oferirà fòrums de temes d'actualitat, com ciberseguretat i sostenibilitat, Keynote Speakers i experiències. Assistiran conferenciants d'interès pel sector com Alicia Asín, experta en IA, IoT i Big Data, o l'economista Xavier Sala i Martín, professor a la Universitat de Colúmbia. Així mateix, es presentaran experiències industrials en un punt de trobada on empresaris que han transformat les seves plantes podran compartir reptes, consells i solucions.

Ja s'han inscrit 7.000 empreses i s'espera que més de 20.000 assistents professionals puguin connectar amb les 700 innovacions presentades. Els nous dos pavellons de zona expositiva sumen un total de 35.000  m² on els expositors presentaran solucions en robòtica i automatització industrial. "L'objectiu és que sigui un congrés més pràctic que teòric" ha afirmat Albert Planas, director general d'Advanced Factories. 

S'espera que Advanced Machine Tools, constituida com una plataforma comercial de màquina-eina d'última generació per estimular la productivitat, rebi a 14.000 visitants. Es durà a terme de forma biennal els anys imparells en coincidència amb Advanced Factories, que se celebrarà anualment a la Fira. Xabier Arambarri, president d'AMT i de l'empresa Delteco, ha anunciat que "ja són massa anys sense una fira de màquina-eina d'aquestes dimensions en una zona tan important com Catalunya". Segons han explicat els organitzadors, la unió d'Advanced Factories i Advanced Machine Tools busca ser una suma de summits, fòrums i activitats que fomentin la col·laboració en el sector i preveu reunir més de 30.000 professionals del sector industrial. Giró assegura que "Espanya ha de desenvolupar-se en automatització per ser competitiva", a causa de l'increment en instal·lació de robots a escala global l'any anterior.

En el marc del congrés també es duran a terme actes com el Metal Industry 4.0 Congress, on també intervindran conferenciants destacats com Daniel Casellas, director científic a Eurecat, i Agustín Saenz, director de tecnologia a Tecnalia, i altres l’Industry Startup Forum i el Talent Marketplace amb l'objectiu d'ajudar a nous graduats a incorporar-se al món laboral.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.