L’AQPE aconsegueix el reconeixement de l’Engineering Council

Els Profesional Engineers certificats per l’AQPE tindran un reconeixement automàtic al Chartered Engineer de Regne Unit a partir d’aquest 2022. És fruit de l’acord que l’AQPE ha assolit amb l'Engineering Council, l’organisme de certificació de competències d’enginyeria anglès. Servirà per facilitar la internacionalització dels enginyers i enginyeres, la mobilitat professional i el reconeixement de competències, atès el prestigi que tenen els Chartered Engineers britànics arreu del món i, alhora, permetrà a les empreses d’enginyeria participar amb més avantatges en els recursos o projectes a l’estranger, com a empresa, amb un valor especial al marge d’altres consideracions de solvència i experiència.

L’acord entre les dues institucions se signarà el proper 20 d’octubre a Londres. Francesc González, director general de l’AQPE, recalca que aquest és un pas més en la direcció de “potenciar la carrera dels enginyers certificats internacionalment”. Per això considera que l’anunci és “un important punt d’inflexió” per a tots aquells professionals que vulguin ampliar els límits de l’enginyeria més enllà de l’estat espanyol. Per la seva banda, Alasdair Coates, CEO d’Engineering Council, assegura que el reconeixement mutu “és important” i l’acord ofereix “la seguretat als registrats que el reconeixement de la seva competència professional continuarà”.

Les similituds que comparteixen les dues institucions en els respectius processos de certificació, basats en l’estàndard UK-SPEC, fan més fàcil aquesta reconeixement directe per a enginyers espanyols que vulguin créixer professionalment al Regne Unit o qualsevol país anglosaxó.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.