L’ecoplanta, un exemple d’economia circular

"L’ecoplanta és una oportunitat per a la valorització de residus”, va exposar Xavier Elías, assessor de l’empresa Suez i membre de la Comissió de Medi Ambient dels EIC, en el marc d’una jornada de la Setmana Europea del Desenvolupament Sostenible, una bona oportunitat per conèixer el funcionament d’un projecte d’aquest tipus per part d’un dels impulsors. La planta, per cert, té com a model una planta situada a Edmonton (Canadà). 

Xavier Elías va explicar el procés de conversió de la fracció de rebuig dels residus municipals i industrials (que avui dia van a l’abocador) en metanol. En paraules de l’expert, l’ecoplanta serà un centre de fabricació de productes químics i, alhora, de tractament dels residus que n’esdevenen la matèria primera. Com una biorefineria. “Una solució de futur perquè, de residus, sempre n’estarem generant”. I, alhora un excel·lent exemple d’economia circular atès que el residu que, d’entrada, s’eliminaria es converteix en matèria primera per a la fabricació de combustible.

“La demanda mundial de metanol segueix creixent. S’espera que s’assoleixin els 100 milions de tones el 2020”, va explicar Elías, justificant que la seva planta serà econòmicament rendible gràcies a la demanda del mercat. 

“De les 400.000 tones de residus que hi entraran cada any, en sortiran 250.000 tones de metanol”, va voler subratllar el membre de la comissió EIC dedicada al medi ambient. Una xifra important però petita si la comparem amb els 80 milions de tones que es van produir l’any 2017 a nivell mundial. ?

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.