L'electrònica avançada de Vic per a multinacionals

Des de fa anys, a Elausa Electrònics, S. L. dissenyen, fabriquen i subministren una gamma àmplia de productes electrònics desenvolupats per al mercat industrial, cada cop més divers, com els subsectors HCVAC (Heating-Climatization-Ventilation-Air Conditioning), elevació, energia, automatismes de control i màquina eina. L'equip tècnic de l'empresa ha estat el guanyador de la 44a edició del premi Guillem Catà que atorga cada any la Demarcació de la Catalunya Central d'Enginyers Industrials de Catalunya. Aquesta és una companyia de Vic creada el 1988 i especialitzada en electronics manufacturing services (EMS).

Entre els productes que desenvolupen trobem controls electrònics per a maquinària de bugaderia industrial, electròniques de control per a motors convencionals i motors brushless, sistemes electrònics de control, actuadors i sensors per a equips de condicionament tèrmic i plaques electròniques per a sistemes de test, de pagament. Els productes electrònics que desenvolupen s'incorporen, entre d'altres, en controls i termòstats electrònics, components electrònics per a electrodomèstics i dispositius sense fil, com ara rentadores, forns, frigorífics, aparells domèstics i Petits Aparells Elèctrics (PAE).

Elausa, segons els seus responsables, disposa d'un destacat know-how i una dilatada experiència com a col·laborador en disseny i muntatge de circuits electrònics per a empreses de referència internacional. Per això ofereix un valor afegit en la subcontractació de disseny i fabricació electrònica.

Els professionals de l'empresa, en la seva feina, s'integren a l'equip del client aportant l'experiència en disseny i industrialització electrònica. L'objectiu és el desenvolupament de productes optimitzats per a la seva fabricació: a un cost competitiu, de qualitat, innovadors i amb el ràpid time-to-market requerit pel client. A cada projecte, un equip multidisciplinari d'Elausa es responsabilitza de l'electrònica, el programari, la mecànica i l'òptica requerida, per aconseguir la màxima funcionalitat al mínim cost.

En els darrers anys, han tingut en compte que molts dels elements domèstics i industrials estan interconnectats mitjançant l'Internet de les Coses (IoT, Internet of Things). Això requereix la integració de connectivitat a la majoria d'electròniques de control o monitoratge dels productes, amb necessitats basades en la miniaturització, el baix consum i la fiabilitat en entorns crítics.

D'altra banda, al sector de la salut, la seguretat i qualitat és el primer i, d'aquesta manera, a Elausa disposen de recursos productius rigorosos per al control i l'optimització de processos, com ara SPI, AOI3D, control de traçabilitat o emmagatzematge de components sensibles a la humitat (MSL). L'empresa s'encarrega de dissenyar, desenvolupar i fabricar productes avançats per al sector de l'electromedicina.

També són especialistes en il·luminació interior, exterior i ambient light per al sector de l'automòbil. Aquest coneixement i la sinergia juntament amb la divisió Automotive els permet competir per a la fabricació de components electrònics (basats en tecnologia LED) i de components acabats (electrònica LED + elements òptics). "L'objectiu de la divisió d'il·luminació per a la producció és aconseguir fer projectes per a tots els principals fabricants de vehicles" ha assegurat Josep Barceló, General Manager de l'empresa.

A Elausa col·laboren amb companyies clau implantades globalment en el disseny i la fabricació de productes electrònics desenvolupats per a la mobilitat, vehicles especials i off-highway, entre d'altres. En aquest sector, molts dels productes han de fabricar-se en sèries molt curtes, on es pot requerir algun tipus de particularització respecte del producte fabricat anteriorment. Els processos de fabricació i industrialització de l'empresa estan dissenyats per donar resposta també a aquest tipus de projectes amb la flexibilitat requerida. 

subscriu-te

 

Valor afegit a Elausa

Elausa és una empresa familiar amb caràcter tècnic que va néixer fa 35 anys i va ser fundada per un parell d'enginyers de telecomunicacions que, quan van acabar la carrera, van començar a fer dissenys i a fabricar. "Cada vegada produïm productes amb més valor afegit i treballem segons els principis d'igualtat on, per exemple, tres quartes parts de la plantilla són dones" ha afegit Barceló. Actualment, els principals clients de la companyia són empreses multinacionals amb múltiples plantes productives.

A més, el mànager ha continuat assegurant que a l'empresa "tenim molts enginyers, de telecomunicacions, informàtics i també enginyers industrials". En els darrers anys aquests professionals s'han enfrontat a la inestabilitat del mercat que ha donat peu a una manca de components electrònics, un repte que han sabut afrontar. A més, sobre el tema del medi ambient Barceló ha conclòs assegurant que "no som una empresa amb una gran petjada ecològica. Limitem els residus i el consum també perquè els clients exigeixen dissenys cada vegada més respectuosos amb el medi ambient".

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.