L'empenta del teletreball

 El 88% de les empreses han impulsat el teletreball arran de la pandèmia de coronavirus que ha obligat a tancar oficines durant el confinament. Abans del mes de març, només ho feia un 4% de les companyies, segons un estudi EAE. I aquest teletreball ha estat possible gràcies a un ''desplegament i acceptació massiva'' de les tecnologies de la connectivitat. Així ho veu Michael Loughlin, coordinador del grup de treball d'Intralogística de la Comissió Indústria 4.0 d'Enginyers de Catalunya. En la seva intervenció al Fòrum Indústria 4,0, Loughlin ha desgranat que molts proveïdors de solucions de connectivitat s'han vist obligats a solucionar els problemes de millora i de vulnerabilitat de les noves tecnologies per solucionar, als clients, les necessitats més immediates.

Loughlin considera que en aquest escenari encara no és possible valorar si el rendiment d eles persones és ''millor o pitjor'' perquè els treballadors han hagut de muntar l'oficina a casa, amb la tecnologia domèstica i compatibilitzar la feina amb la família ''en temps difícils'', però ha posat de manifest que les empreses encara no estaven preparades pel que ha suposat la pandèmia.

Mentre algunes empreses grans ja aposten pel teletreball a mitjà termini, Loughlin creu que la pandèmia ha obert la porta a el ''replantejament'' de moltes empreses que poden veure reduïda la seva factura immobiliària i facilitar la feina als treballadors amb menys temps de trasllat, un millor rendiment o fins i tot una mentalitat ''always on'' adaptada al treball des de casa. Per l'expert, les persones que es poden plantejar aquest teletreball són''privilegiades'' perquè hi ha qui no ho pot fer. En aquest sentit, Loughlin creu que no cal passar ''de 0 a 100'' en tres mesos però si que es pot fer una lectura positiva d'aquesta situació i aprofitar per reconduir l'economia de comarques allunyades de les àrees metropolitanes, com pot ser el Pallars amb una ''empenta'' per les tecnologies i el teletreball.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.