L'empresa Alstom fabricarà en la seva planta de Barcelona 34 trens regionals per a Luxemburg

La planta de fabricació de l'empresa Alstom, situada a Santa Perpètua de Mogoda, produirà 34 trens regionals per a la companyia ferroviària CFL de Luxemburg, un encàrrec que ascendeix als 360 milions d'euros. 

La companyia francesa Alstom ha signat un contracte per valor de 360 milions d'euros per proporcionar 34 trens regionals a la companyia ferroviària de Luxemburg CFL. L'encàrrec es lliurarà a partir del mes de desembre de l'any 2021. La planta encarregada de la seva fabricació és la situada a la província de Barcelona encara que participaran en el desenvolupament i disseny dels trens experts de cinc països: Alemanya, Bèlgica, Espanya, França i Itàlia.

Els combois podran aconseguir una velocitat màxima de 160 quilòmetres per hora, i circularan tant en la xarxa de vies nacionals com internacionals, passant per Bèlgica i França. Els trens encarregats pertanyen a la gamma Coradia d’Alstom, una versió regional i interurbana que es presenta tant en versió dièsel com elèctrica. El nom d'aquesta gamma, Coradia, prové del derivat grec a través de la regió.

Els vagons són d'unitat múltiple i d'alta capacitat, podent albergar fins a 900 passatgers. A més, compta amb amplis espais interiors, zones per deixar bicicletes, serveis i àrees dedicades a persones amb mobilitat reduïda. També compta de comoditats com connexió Wifi i il·luminació LED i càmeres de seguretat per a la protecció tant dels passatgers com de la tripulació. Aquest model de tren compta actualment amb més de 2.300 combois en circulació en nou països europeus i el Canadà.

 
 
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.