L’enginyer Jordi Sala, finalista del Premi Internacional de Dubai

L’enginyer industrial i membre del Grup de Treball d’Smart Cities d’Enginyers Industrials de Catalunya Jordi Sala ha estat finalista al 12th Cycle of the Dubai Internacional Award for Sustainable Practices amb el projecte Sumosu Stations que que pot implementar i implantar gràcies a la seva empresa, Urban Resilience. El jurat l’ha considerat entre les millors propostes en la categoria de Planificació i gestió d’infraestructures urbanes.

La xarxa d’estacions Sumosu són una infraestructura d’accés públic per a la recàrrega de tot el sistema de mobilitat elèctrica d’una ciutat, atenent les necessitats d’usuaris que van des dels taxis fins els autobusos, les flotes de cotxe compartit i els vehicles particulars. Són estacions que s’han dissenyat per convertir-se en infraestructures clau per a una interacció eficient amb la xarxa i augmentar d’aquesta manera la seva seguretat i la seva fiabilitat afavorint la distribució d’energia a nivell local. La cerimònia tindrà lloc a finals d'aquest mes de març.

Sala està involucrat en diversos projectes de mobilitat sostenible. Dins el Grup de Treball va engegar ‘La transició ecosistèmica a les ciutats a partir d’una solució infraestructural’, basat en una estratègia per a la transició cap a un model descarbonitzat a les ciutats. El projecte ofereix al ciutadà una alternativa descarbontizada a la utilització del cotxe per a un ús ocasional (MaaS).  El seu objectiu era desenvolupar les característiques tècniques i econòmiques del servei que suporta el subministrament d’energia elèctrica a vehicles, definint la infraestructura que integra físicament flotes de vehicles amb l’emmagatzematge d’electricitat amb bateries noves i de segon ús, i desplegant les anomenades Smart Grids amb l’emmagatzematge estacionari per donar flexibilitat a la xarxa. Així es podia integrar l’electricitat d’origen renovable i distribuir-la amb la consideració de la figura de l’agregador.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.