L’enginyera Elena García Armada, Premi Popular de l’European Inventor Award 2022

L’enginyera Elena García Armada, impulsora del primer exoesquelet robòtic del món per a nens ha guanyat el Premi Popular de l’European Inventor Award 2022 que atorga l’Oficina Europea de Patents. García Armada ha estat la candidatura que ha rebut una quantitat més gran de vots entre els més de 23.000 emesos.

García Armada va començar a analitzar el problema dels exoesquelets pediàtrics el 2009, tot i que des de la dècada del 1960 n’existeixen per a adults. L’enginyera va comprovar que era un dispositiu necessari perquè els usuaris joves que van en cadira de rodes corren el risc de degradació muscular a una edat primerenca i també deformitats de la columna vertebral, cosa que pot escurçar la vida.

Per l’enginyera va ser tot un repte adaptar la robòtica al cos més petit amb el requeriment que fos adaptable i que s’ajustés a les necessitats de cada infant.

García Armada ha inventat un vestit ajustable de titani, connecta ta una bateria i a una xarxa de petits motors amb sensors, software i maquinària. Les articulacions mecàniques resultats s’adapten intel·ligentment al moviment de cada nen a mesura que avança la seva rehabilitació. L’exoesquelet permet als nens que utilitzen cadires de rodes caminar durant les sessions de rehabilitació i, per tant, reduir les complicacions mèdiques resultats de la cadira i, alhora, millorar el benestar mental i la sociabilitat.

García va fer les primeres proves amb una nena, la Daniela, i va fundar Marsi BIonics per desenvolupar encara més aquesta tecnologia. Fins el 2021 no va obtenir l’autorització mèdica per a la invenció, però des d’aleshores ha venut dispositius a hospitals d’Espanya i Mèxic.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.