L'enginyera industrial Mª Ángeles Figuerola, nova directora del Sistema Espanyol de verificació de Medicaments

Mª Ángeles Figuerola, enginyera industrial per l'ICAI de la Universitat Pontifícia Comillas, és la nova directora general del SEVeM, Sistema Espanyol de verificació de Medicaments. Aquest nomenament es produeix després de la constitució el passat 21 de juliol de la societat que gestionarà el SeveM, amb el que l’entitat dóna un pas més cap a la seva configuració definitiva.
 
Figuerola està especialitzada en Gestió i Organització i durant més de 25 anys de trajectòria professional ha treballat tant en l'empresa privada com en l'administració pública, on va ingressar el 2002 al Cos d'Enginyers Industrials de l'Estat.
Té experiència en el sector farmacèutic, atès que ha coordinat el Programa PROFARMA. El seu darrer càrrec ha estat el de subdirectora adjunta de Polítiques Sectorials Industrials a la Direcció General d'Indústria i de la PIME del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme. 
 
[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"876","attributes":{"alt":"","class":"media-image","typeof":"foaf:Image"}}]]
 
A més, Figuerola estarà acompanyada de Javier Rodríguez-Carmona Velasco, també enginyer industrial, que assumeix el càrrec de director de Tecnologia del SEVeM. 
El repte principal que hauran de fer front ambdós enginyers industrials és aplicar la normativa comunitària, al febrer de 2019, i adaptar les seves línies de producció per incorporar en els envasos dels medicaments uns dispositius antimanipulació i un nou codi bidimensional (datamatrix) que contindrà un número de sèrie únic i aleatori per a cada envàs. Aquest sistema de gran complexitat tecnològica comptarà amb la implicació de tots els agents del sector farmacèutic: indústria (Farmaindustria i AESEG), distribució (FEDIFAR) i farmàcies (CGCOF).
 
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.