L’enginyera Maria Dolors Grau i un projecte STEAM de la URV, entre els premis Vicens Vives

La professora de l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Maria Dolors Grau Vilalta, ha estat reconeguda amb una de les sis distincions Jaume Vicens Vives que concedeix cada any el Govern. A Grau se li ha valorat la seva trajectòria docent excepcional i de compromís amb el territori, amb l’aprofitament sostenible dels recursos de la natura com a fil conductor, un terreny que ha desenvolupat a l'Exploratori.

subscriute

 

Grau s’ha endut un dels tres premis individuals, mentre que el projecte ‘Repte Experimenta a l’aula: Potenciant les habilitats suaus en un entorn STEAM’, de la Facultat de Química i de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyera Química de la Universitat Rovira i Virgili (URV), s’ha adjudicat una de les tres distincions col·lectives. Aquest projecte ha estat valorat per desplegar en la seva pràctica docent el desenvolupament i enfortiment de les habilitats suaus més valorades pel sector empresarial per promoure una formació pràctica en les STEAM.

Eva Martín, professora de la Universitat de Lleida, i Josep Holgado, professor de la URV, són les altres dues distincions individuals, mentre que el Grup d’Innovació Docent Anàlisi de Dades en Economia i Empresa (ANDES) del Departament d'Econometria, Estadística i Economia Aplicada de la Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona (UB), i el projecte ‘Present@: la normalització del vídeo’, dels Estudis d'Informàtica, Multimèdia i Telecomunicacions de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), han estat les altres distincions col·lectives

Els premis Jaume Vicens Vives, creats el 1996, tenen per objectiu reconèixer la qualitat docent universitària i estan dotats amb 20.000 euros cadascuna, que s’hauran de destinar a projectes d’innovació o de millora docent. S’acompanyen de les mencions M. Encarna Sanahuja YII des de fa cinc anys, uns guardons a l’excel·lència en la inclusió de la perspectiva de gènere en la pràctica docent universitària, que s’han endut Nizaiá Cassián, individualment, i l’assignatura de Dones, treballs i societat, de la Facultat d’Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona (UB), en la categoria col·lectiva.

Els guardons es lliuraran durant la inauguració oficial del curs acadèmic del sistema universitari català 2023-2024, que es farà a la Universitat Rovira i Virgili (URV), de la mà del president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, i del conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal i Farreras, el proper 22 de setembre.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.