L’enginyeria IDP, entre els guanyadors dels Premis Bonaplata

L’enginyeria IDP. Enginyeria i Arquitectura Iberia ha guanyat el Premi Nova Realització Industrial dels Premis Bonaplata, que atorga l’Associació del Museu de la Ciència i de la Tènica i d’Arqueologia Industrial de Catalunya que enguany ha arribat a la 31a edició. El jurat ha valorat la tasca de l’enginyeria en la construcció de la planta industrial de fabricació de panels de fusta de la multinacional austríaca KRONOSPAN a Tortosa, un projecte que ja es va valer el Premi Creativitat de la Diada d’Enginyers Industrials de Catalunya.

En la categoria Paisatge Industrial, nova per aquesta 31 edició, el guardó ha estat per “Restauració de la Bateria Antiaèria del Turó de la Rovira (2009-2014)”, de TOPIARQ STUDIO i AAUP Jordi Romero i Associats, i un accèssit a “Urbanització provisional a Can Batlló”, de Batlleiroig Arquitectura, mentre que en Rehabilitació i Restauració d’elements mobles ha estat  per la restauració de la roda del molí eòlic d’aigua de la Masia de Can Ginestar, de Sant Just Desvern”, de la restauradora Idoia Tantull, element propietat de l’Ajuntament de Sant Just Desvern. Restauració Lambretta 125 LD, del restaurador Rafael Roig i Blanc, s’ha endut un accèssit.

El jurat del premi Rehabilitació i restauració d’elements immobles ha atorgat dos premis Ex aequo a rehabilitació de Can Bagaria per a la construcció de la nova Escola Municipal de Música i Auditori de Cornella de Llobregat, de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i la Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), i a rehablitació i restauració de l’edifici de les antigues adoberies del barranc de la Fontvella de Tremp, del Consell Comarcal del Pallars Jussà i Ajuntament de Tremp.

Ex-aequo al premi Estudis – Fundació Caixa d’Enginyers

El llibre “De pagesos a cotoners. La industrialització de Catalunya a través de la família Vidal” de Llorenç Ferrer Alòs i a “La Colònia Sedó d’Esparreguera. La llarga trajectòria d’una colònia industrial emblemàtica”, de Gràcia Dorel-Ferré, han estat premiats a la categoria Estudis- Fundació Caixa d’Enginyers. El Premi Especial categoria “Promoció del Turisme Industrial” el guanyador és l’Exposició “El funicular de Montjuïc. La conquesta de la muntanya”, de l’ICUB, Eurecat i Manuel Marina com a comissari. El Premi Especial de Patrimoni en la categoria “Difusió” ha estat per la Revista Vallesos. Gent terra i patrimoni pel dossier Ànima tèxtil. En la categoria “Reivindicació del patrimoni industrial” el premi ha estat per a “El tren a l’Alt Llobregat. Revista cultural del Berguedà. L’EROL”.

Més premis

Els Premis Bonaplata també reconeixen la figura d’un col·laborador amb el Sistema Territorial del Museu de la Ciència i  la Tècnica de Catalunya a Enric Pacreu Fuster, voluntari del Terracotta Museu de Ceràmica de la Bisbal d’Empordà. A més, l’Associació va donar premis a estudiants de Secundària de diversos instituts que han fet treballs de recerca de l’àmbit industrial.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.