L'enginyeria, la professió més ben posicionada a Catalunya

Segons l'informe de l'Observatori del Treball i Model Productiu, els enginyers són els professionals més ben posicionats en el mercat de treball català. Amb dades del desembre del 2020 que tenen en compte la contractació laboral, la qualitat dels contractes i els demandants al Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) en diferents proporcions, els enginyers i enginyeres obtenen un 74,4 en l'anomenat índex sintètic global. Per darrera seu, hi ha els analistes de gestió i organització, amb un 72,1, els especialistes en bases de dades i xarxes informàtiques, amb un 69,8, i els analistes de sistemes, amb un 69,4. De les deu ocupacions més ben posicionades, vuit són professions relacionades amb les TIC.

L'informe, fet públic aquest dimecres, permet localitzar les dades d'ocupació de cada professió en concret. Per exemple, pel que fa als enginyers industrials, l'Observatori els situa amb un índex sintètic global de 65, amb un 58,6 de contractació, un 77,2 de qualitat i un 59,4 de demandants. S'han fet 2.103 contractes els darrers dotze mesos per a 1.844 persones. En el camp dels enginyers aeronàutics, l'índex sintètic global es queda amb un 60, amb un 38,5 de contractació, un 62,2 de qualitat i un 90,7 de demandants. L'ocupació que en surt més ben posicionada són els especialistes en bases de dades i xarxes informàtiques, que té una puntuació global de 81 punts, amb una contractació de 82,9, una qualitat de contractes de 85 i un 71,3 en la part dels demandants.

L'Observatori és una eina interactiva que es pot consultar a partir d'una gran quantitat d'indicadors, com pot ser el gènere, l'edat, la nacionalitat, el nivell formatiu o fins i tot, per comarques o àmbits d'activitat econòmica, i també permet fer comparatives.  

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.