L’enginyeria torna a estar al podi de les professions més ben posicionades del 2023

L’enginyeria és la segona professió més ben posicionada del 2023, per sota dels especialistes en bases de dades i xarxes informàtiques. Aquestes són les dades que s’han presentat aquest any a través de l’Observatori del Treball i Model productiu a través de l’informe Treball per ocupacions.

El rànquing també acull altres professions molt ben valorades com; els analistes de sistemes, enginyers electrònics, analistes de gestió i organització, enginyers de construcció i obra civil, auxiliars de vol i cambrers d’avió, vaixell i tren, tècnics d'operacions de sistemes informàtics, programadors informàtics i altres treballadors d’obres estructurals en la construcció. Per tant, entre les deu professions més ben posicionades, un rànquing que té en compte els contractes de treball signats, la qualitat dels contractes i les persones que demanden la feina a través del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, n’hi ha set que estan relacionades amb els estudis d’enginyeria.

La categoria que engloba a enginyers sense cap especialitat concreta mostra un 75,5 de 100 en l’índex sintètic global, amb un 72 en contractació, un 77,5 en qualitat i un 78,2 en demandants. S’han fet 3.605 contractes indefinits i s’han contractat 3.516 persones.

Els enginyers industrials tenen un índex sintètic global de 68 sobre 100 amb una contractació de 65,5 amb 2.840 contractes indefinits i 2.357 persones contractades durant el 2023. La seva qualitat és de 73,2 i té una demanda de 65 sobre 100.

Les ocupacions a Catalunya

‘Treball per ocupacions’ és una eina que ofereix les dades sobre les ocupacions en el mercat de treball de Catalunya. Utilitza les denominacions existents a la classificació nacional d’ocupacions de l’Institut Nacional d’Estadística i mostra la situació de cada professió a través d’un índex que les permet ordenar. N’estan excloses les ocupacions a les quals s’accedeix per una via diferent a la contractació laboral o l’autoocupació. L’informe permet fer consultes individualitzades per ocupacions concretes i, alhora, fer un resum de totes les ocupacions.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.