L’enginyeria torna a ser la professió més ben posicionada el 2021

L’enginyeria és la professió més ben posicionada a Catalunya el 2021 segons l’informe Treball per ocupacions, que actualitza cada any l’Observatori del Treball i Model Productiu del Departament d’Empresa i Treball. Els resultats de l’any passat indiquen que, als professionals de l’enginyeria els segueixen els analistes de gestió i organització, i programació i disseny de pàgines web. En el rànquing, en aquestes deu posicions, també s’hi troben les enginyeries elèctriques, els analistes financers, els professionals de seguretat aeronàutica, la programació informàtica, les enginyeries mecàniques, els especialistes de bases de dades i xarxes informàtiques i enginyeries industrials i de producció. Per tant, entre les deu professions més ben posicionades, un rànquing que té en compte els contractes de treball signats, la qualitat dels contractes i les persones que demanden la feina a través del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, n’hi ha vuit que estan relacionades amb els estudis d’enginyeria.

La categoria que engloba els enginyers sense cap especialitat concreta obté un 81 sobre 100 en l’índex sintètic global, amb un 86 en contractació, un 83,8 en qualitat i un 68 en demandants. S’han fet 3.753 contractes a 3.631 persones. El 69,1% d’aquests contractes han estat indefinits i amb una durada, de mitjana, de 345,1.

Els enginyers industrials, per exemple, poden presumir d’un 72 sobre 100 en l’índex global, resultat del 76,6 en contractació, del 75,6 en Qualitat i del 59,8 en Demandants. Es calcula que s’han fet 2.987 contractes, el 0,1% dels que s’han fet a Catalunya i més de la meitat (54%) han estat indefinits. S’han contractat 2.528 persones, el 0,2% de Catalunya, per una durada mitjana de 256,8 dies.

En canvi, els enginyers de telecomunicacions obtenen un 68 sobre 100 en l’índex global i se situen per sobre dels industrials únicament en Qualitat, un 87,1. Shan fet 704 contractes d’aquesta especialitat a 692 persones. En un 75% dels casos han estat indefinits i per una mitjana de 414,7 dies. Els enginyers aeronàutics destaquen, en canvi, en l’índex de demandants, amb un 80,9 malgrat que en l’índex global es queden al 57. Només s’han fet 101 contractes a 89 persones i la meitat, indefinits.

Les ocupacions a Catalunya

‘Treball per ocupacions’ és una eina que ofereix les dades sobre les ocupacions en el mercat de treball de Catalunya. Utilitza les denominacions existents a la classificació nacional d’ocupacions de l’Institut Nacional d’Estadística i mostra la situació de cada professió a través d’un índex que les permet ordenar. N’estan excloses les ocupacions a les quals s’accedeix per una via diferent a la contractació laboral o l’autoocupació. L’informe permet fer consultes individualitzades per ocupacions concretes i, alhora, fer un resum de totes les ocupacions.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.