Les Cambres demanen transparència perquè els fons europeus arribin a totes les empreses

El Consell General de Cambres de Comerç de Catalunya està “alarmat” per la gestió dels fons de recuperació Next Generation Europe i amb l’obertura de convocatòries durant aquest mes d’agost. Consideren que són “les pitjors dates de l’any” i amb uns terminis que fan “pràcticament impossible!” la participació de moltes de les empreses, si no s’hi ha treballat amb antelació. Les cambres destaquen que els fons no han de deixar “ningú endarrere” si s’adapten a les línies estratègiques marcades per Europa i, en aquest sentit, creuen que la gestió ha de contemplar “necessàriament” l’atribució a partir del mèrit de la proposta, però també la territorialització, la segmentació i la igualtat d’oportunitats.

En una nota de premsa, el Consell de Cambres explica que a Catalunya hi ha empreses amb gran capacitat d’innovació, arrossegament i distribució dels fons a proveïdors, socis de projectes i empreses col·laboradores i els preocupa que amb les “convocatòries express” es puguin estar atenent només determinades empreses “estretament vinculades” als ministeris convocants.

Per això, demanen la publicació dels calendaris amb antelació i la publicació dels criteris de repartiment territorial i de les avaluacions de les adjudicacions fetes fins al moment i les que s’aniran fent amb indicació dels beneficiaris. D’aquesta manera, reclamen assegurar un “flux constant d’informació” cap als governs autonòmics i d’aquests a les organitzacions que tenen l’obligació legal de prestar suport a les empreses, com ho són les cambres, que tenen l’estructura per ajudar en el disseny de les propostes i la cerca de socis per a la participació en aquest i altres projectes europeus.

El Consell General de Cambres farà arribar el posicionament a la representació de la Comissió Europea a Catalunya i demana als membres del parlament Europeu que s’interessin sobre la qüestió.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.