Les claus de la Revolució Digital a debat a la Diada TIC

Els participants de la Diada de las TIC (a la qual ja s’han inscrit més de 500 professionals i acostuma a reunir a uns 1.200 representants de tots els àmbits de les TIC de Cataluña) debatran sobre les Claus de la Revolució Digital. 

Segons declaracions de Dani Pujol Bel (president de GrausTIC) “El progrés que representen les noves tecnologies també té una altra cara de la moneda i sovint pot fer-nos sentir que és una amenaça a la nostra privacitat, a les relacions humanes tradicionals o fins i tot al nostre lloc de treball ”. Per aquest motiu, el Dia de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) a Catalunya aquest any, es vertebra sota el títol "Inspirant la revolució digital: la humanització de la tecnologia" 

La Diada comptarà amb la presència de ponents i moderadors com Antonio Calvo, Sustainable Mobility Manager a SEAT, Òscar Playà, director de l’Àrea de T-Mobilitat de l’AUTORITAT DEL TRANSPORT METROPOLITÀ, Joan Carrillo, director general de SII CONCATEL, Eloy Opisso, Project Manager de Recerca i Innovació de l’INSTITUT GUTTMANN i Francesc Bert, director general de CISCO Catalunya.

L’acte serà presentat per la periodista Xantal Llavina i estarà presidit per Jordi Puigneró, conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya; Josep M. Garrell, rector de la Universitat Ramon Llull; Xavier Fonollosa, president de Localret i alcalde de Martorell; Eduard Martín Lineros, president de l’Associació de Professionals TIC de Catalunya i Dani Pujol, president de GrausTIC.

La Diada TIC de Catalunya reuneix en poques hores i en un mateix indret, els màxims responsables de la gestió, evolució i innovació del sector de les TIC a Catalunya, tal com reflexa el programa de l’esdeveniment. 

Temàtiques de les cinc taules de debat

LA MOBILITAT DE LES PERSONES: L’ús del cotxe connectat aviat serà una realitat tangible. Com afectarà la conducció la integració de nous dispositius i tecnologies dins dels utilitaris? D’altra banda, l’ATM introduirà en els propers mesos una nova targeta per accedir als transports públics. Volem esbrinar el seu funcionament, com afectarà a la mobilitat i si oferirà solucions inclusives per a tot el conjunt de la societat. 

LOGIS-TIC: LES NOVES TECNOLOGIES APLICADES A LA LOGÍSTICA: L’augment de l’e-commerce, i en particular de les compres per Internet, formen part del progrés tecnològic i dels nous hàbits del consumidor. Tanmateix, la globalització de l’ economia ha provocat un increment considerable del moviment de mercaderies arreu del món. Tot això no seria possible sense la integració de les TIC, component clau per a l’agilització i bon funcionament de l’aparell logístic dels ports i grans mercats. Volem saber quines són les últimes tecnologies aplicades en la distribució i les innovacions que s’estan fent servir a alguns dels sectors econòmics més importants del nostre país.

IMPACTE DE LA INTEL.LIGÈNCIA ARTIFICIAL COGNITIVA: QUÈ ÉS I COM ENS AFECTARÀ? La intel·ligència artificial cognitiva avança a passes de gegant. Però realment tenim clar a què es refereix i com afectarà a la nostra quotidianitat? Quins dilemes ètics genera? Podrà substituir la feina d’una persona? Quines conseqüències tindrà? Posem damunt la taula totes aquestes preguntes a fi d’ obtenir reflexions i un debat enriquidor a una qüestió que cada cop més ens tocarà viure de més a prop.

E-HEALTH: COM AFECTA L’ÚS DE LES TIC EN L’ÀMBIT SANITARI? Quins canvis ens està portant la digitalització en el sector de la salut? Quines experiències s’estan liderant a casa nostra? Com ens estan ajudant les noves tecnologies a millorar la qualitat de vida de tothom? Què s’està fent tant en la prevenció com en el tractament de les malalties i l’assistència als col·lectius necessitats d’atenció especial?

ADMINISTRACIÓ PÚBLICA DIGITAL, EN QUIN MOMENT ESTEM? Quan parlem de "governança digital" realment a què ens referim? De quina manera i amb quins tempus s’estan implementant les noves tecnologies a les AAPP? Com es beneficia a hores d’ara el ciutadà? Intentarem donar resposta a totes aquestes qüestions i s’exposaran projectes exemplars d’altres països capdavanters.

 
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.