Les dades del satèl·lit d’observació ASTER ja són accessibles al públic

Les imatges de l’ASTER són captades des de 1999. L’ASTER presenta una òrbita heliosincrònica a una distància de 705 quilòmetres, i sorgeix de la col·laboració entre la NASA i el Ministeri Japonès d'Economia Comercial i Indústria. Pren dades en 14 bandes, del visible a la longitud d'ona de l’infraroig, i proporciona visió estereoscòpica per a la creació de models digitals del terreny.

Des de fa pocs dies, totes aquestes imatges seran d'accés públic per als usuaris de tot el món de manera gratuita. Estem parlant de gairebé tres milions d'escenes individuals preses en setze anys. Podem apreciar les conseqüències devastadores de grans catàstrofes naturals, com el tornado d’Oklahoma, les inundacions al Pakistan, les erupcions volcàniques a Islàndia i els incendis forestals a Califòrnia, entre d’altres.

L’ASTER s'utilitza per confeccionar mapes detallats de la superfície de la Terra tenint en compte la temperatura, la reflectància i l'elevació. I les dades de l’ASTER cobreixen el 99% de la superfície terrestre. És a dir, que aquestes imatges també podran ser usades per a recerques científiques, com per exemple pel seguiment de progressos i reculades de les glaceres, la vigilància dels volcans potencialment actius, la identificació de l'estrès dels cultius, l'avaluació dels aiguamolls, la vigilància de la contaminació tèrmica i un llarg etcètera.

Aquí teniu l’accés a les imatges de l’ASTER.

TEXT: REDACCIÓ // FOTOGRAFIA: ASTER

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.