A les fàbriques de Foxconn només hi treballaran robots

L'empresa taiwanesa principal en la fabricació dels iPhone d'Apple crea més de 10.000 robots cada any, aplicats també a l’àmbit mèdics. Ara, desenvolupa un pla que en tres fases per automatitzar totes les seves factories a la Xina i, d’aquesta manera, substituir per robots els més d’un milió de treballadors contractats actualment.

La primera fase prevista substituirà les persones per màquines en els llocs de treball més perillosos o les tasques en què els operaris humans no siguin incapaços de portar a terme o, simplement, no les vulguin fer, segons ha explicat Dai Jia-Peng, director general del Comitè de Desenvolupament de Tecnologia d'Automatització de Foxconn.

La segona fase automatitzaria completament tota la línia de producció i la tercera implicaria que tots els processos fossin realitzats per robots o un altre tipus de màquines sense intervenció humana directa. La idea final és fer servir el mínim de treballadors imprescindible en els departaments com producció, logística, bancs de proves o processos d'inspecció.

Segons algunes informacions, factories com les de Chengdu, Shenzhen o Zhengzhou ja haurien completat la segona fase i estarien iniciant la tercera. A Chengdu, per exemple, tots els ordinadors ja es fabriquen en línies de muntatge completament automatitzades. Malgrat tot, el mateix Dai Jia-Peng ha assegurat que els treballadors humans segueixen sent una part imprescindible per al procés de treball de l’empresa, ja que tenen la capacitat i flexibilitat de passar d'una tasca a una altra més ràpid que qualsevol màquina.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.