Les noves tendències digitals, protagonistes a l’Advanced Factories

La transformació digital está provocant que el sector industrial evolucioni a gran velocitat i els fabricants no tenen més remei que adaptar-se al ritme per no quedar-se fora del mercat. L’any 2016, el parc de robots instal·lats a Espanya va créixer un 6%, i la facturació del sector de les tecnologies avançades de fabricació va suposar 1.496 milions d’euros. En aquest context, les empreses estan desenvolupant nous sistemes d’automatizació industrial, i l’Internet de les Coses, la Intel·ligència Artificial, els Robots, la Ciberseguretat i la Fabricació Aditiva són les tecnologies que estan generant més impacte.

El Centre de Convencions Internacional de Barcelona ha acollit la segona fira Advanced Factories, un dels congressos més importants d’Europa sobre Indústria 4.0, que ha reunit a més de 12.000 professionals, i a les empreses més innovadores en automatització industrial, robòtica, màquina-eina i digital manufacturing.

Segons Albert Planas, Director General d’Advanced Factories, Catalunya ha demostrat el seu potencial en materia industrial, i ha explicat que “amb un any record en exportacions, el futur el marcaran les regions i les indústries amb capacitat per produir sota demanda, complementar el talent humà amb la robòtica col·laborativa i incorporar la intel·ligència artifical i l’Internet de les Coses en el disseny de nous productes”. Planas també ha reivindicat la figura del Conseller de Digitalització Industrial i de Pimes si no es vol perdre el tren de la competitivitat.

El principal analista mundial del sector industrial, IDC Manufacturing, ha assenyalat que el principal problema per a les empreses que no estan seguint el ritme de la transformació digital, és el desconeixement i la incapacitat d’entendre aquesta nova era digital. Les fàbriques han de transformar les seves estratègies de negoci. Així, Advanced Factories ha girat al voltant de 7 fòrums verticals (Aeronàutica, Alimentació, Automoció, Ferroviari, Salut, Siderurgia y Textil) i diversos eixos temàtics específics (Fabricació Aditiva-3D Printing, Máquina-Eina, Robòtica, Intel·ligència Artificial, IoT, Big Data & Analytics, Blockchain, Cloud Computing, Simulació, Fabricació on-demand, Digital Manufacturing, Eficiència Energètica, Lifecycle Assessment i Energies renovables).

Més de 300 innovacions industrials

Advanced Factories ha esdevingut durant tres dies un punt de trobada per a les innovacions industrials més recents. Entre les més de 300 innovacions industrials presents a la zona d’exposició, s’hi va poder veure, per exemple, una nova impresora 3D amb fabricació aditiva a color d’HP. Empreses com Trumpf, Amda o ABB també hi van ser presents. Aquests últims van presentar una plataforma digital Abb Ability, i segons el director general de Ventes d’ABB a Espanya, Juan Bachiller, Advanced Factory s’ha consolidat com un dels punts de trobada clau per a la quarta revolució industrial, no només a nivell loca, sinó també en un context europeu.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.