Les possibilitats del blockchain per a la indústria aèria segons Accenture

El gegant de consultoria global ha publicat un informe sobre les potencialitats de la tecnologia blockchain en la indústria aèria. L’estudi posa sobre la taula com les companyies poden utilitzar-la per canviar la manera de desenvolupar el negoci.

Les característiques pròpies de la indústria aèria són completament compatibles amb les capacitats del blockchain, assegura Accenture, ja que les aerolínies utilitzen l'intercanvi de dades entre múltiples actors i punts de contacte. En el sector aeri, cada agent cal que reculli, emmagatzemi i comparteixi informació constant sobre els viatgers, fet que genera una xarxa complexa i immensa de dades en cada punt de contacte. La gestió d'aquestes dades no només afecta la integritat operacional i la generació d'ingressos, sinó també la seguretat.

Com a cas pràctic d’aplicacions, el blockchain es pot implementar en l'emissió de bitllets, en què podria acabar amb el tradicional passatge de paper. Per tant, les aerolínies podrien afegir lògica de negocis i termes i condicions sobre com es ven i s'utilitza el bitllet gràcies als contractes intel·ligents. També es podria aplicar als programes de fidelització, un gran negoci entre els viatgers aeris. En traslladar els punts d'aquests programes al blockchain, els viatgers podrien obtenir un valor instantani i canviar-los a l'acte.

Finalment, el blockchain pot aplicar-se en l’àmbit de la seguretat i la identitat, sense deixar de protegir la privacitat de les dades i reduir els riscos a l'hora d'administrar i compartir aquesta informació mitjançant l'ús de requisits d'accés autoritzats. L'anàlisi conclou amb dues idees importants. La primera exposa l'ús de la tecnologia per millorar la conciliació i l’intercanvi de dades, una proposta de valor molt rellevant per a aquesta indústria, ja que les possibilitats més creatives i disruptives van més enllà de les transaccions financeres pures. En segon lloc, es plantegen casos d'ús tecnològic que ni tan sols es conceben avui i que es convertiran en fets ben quotidians, reduiran la complexitat i els costos i milloraran el viatge amb experiències en temps real.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.