L'ETSEIB dona la benvinguda als nous estudiants

Les universitats i centres educatius es preparen per rebre un nou curs acadèmic amb molts estudiants de nou ingrés que començaran graus o estudis superiors. L'ETSEIB no és una excepció i per aquest motiu recentment s'han celebrat les sessions d'acollida d'estudiants de grau 2023-2024 en Enginyeria en Tecnologies Industrials i en Tecnologies Industrials i Anàlisi Econòmica a la Sala d'Actes de l'edifici principal. Les sessions, organitzades el 6 de setembre, han començat amb la benvinguda del director de l'ETSEIB, Enric Fossas.

El principal objectiu de les presentacions ha estat reduir l'impacte que representa per als estudiants de nou ingrés l'accés a la universitat. D'aquesta manera l'ETSEIB busca afavorir la ràpida integració i una fàcil adaptació al nou entorn, proporcionant als alumnes informació útil sobre els estudis, els serveis i les instal·lacions del centre, les activitats de suport a l'estudi..., entre d'altres. Les activitats de benvinguda permetran als estudiants descobrir com funciona l'escola i els seus estudis, com es pot participar en els òrgans de govern o com funciona el programa de suport als joves de primer curs, Aula Lliure ETSEIB.

Les sessions han estat presentades pel professor Arnau Dòria, la Sotsdirectora Marta Peña i el ja mencionat director, Enric Fossas. Durant la primera sessió, la d'Enginyeria en Tecnologies Industrials, els ponents han informat sobre diversos aspectes del pla d'estudis, com a assignatures, crèdits i horaris. La nota de tall del grau aquest curs ha estat de 10,546. S'han explicat els coneixements en tecnologies industrials que proporciona el grau i la visió multidisciplinària i integradora de l'enginyeria industrial que ofereix el mateix. 

L'ETSEIB forma en matèries bàsiques científiques i tecnològiques que capaciten als estudiants per a l'aprenentatge de nous mètodes i teories. D'aquesta manera els alumnes de primer curs coneixeran tots els camps industrials, des del vessant més tecnològic fins al més empresarial. Durant la sessió s'ha deixat clar que són uns estudis que dotaran als joves d'una gran versatilitat per adaptar-se a noves situacions i als futurs avenços tecnològics de la indústria. "No només us veniu a formar com enginyers sinó també com a persones" ha expressat Dòria als assistents.

D'altra banda, la sessió del grau en Tecnologies Industrials i Anàlisi Econòmica ha comptat amb la presència de Joaquim Minguella, director i coordinador del grau interuniversitari del grau i professor de la UPC. La nota de tall d'aquest curs 2023-2024 ha arribat al 12,402. El bachelor's degree in Industrial Technologies and Economic Analysis combina els àmbits temàtics de l'enginyeria industrial amb els fonaments de l'economia i també busca aportar als estudiants uns coneixements interdisciplinaris d'alt nivell per preparar-los pel futur.

Aquest grau és ofert totalment en anglès conjuntament per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i la Universitat Pompeu Fabra (UPF), i respon a la necessitat de nous líders industrials que combinin una sòlida comprensió de la innovació i la tecnologia amb un coneixement detallat d'economia. A més, ofereix una excel·lent oportunitat per desenvolupar projectes d'innovació a través de les pràctiques professionals en empreses nacionals i internacionals, i excel·lents oportunitats d'ocupabilitat. "Vaig escollir la carrera perquè m'interessava molt l'enginyeria industrial i sabia que aquesta part econòmica que incorpora el grau em donaria un important avantatge a nivell laboral" ha afirmat Jordi Nardi, estudiant de nou ingrés del grau en Tecnologies Industrials i Análisi Econòmica. 

Al llarg de les sessions s'ha anat informant els nous estudiants sobre els diferents plans, com el pla d'acció tutorial per a mentories, el d'inclusió a l'estudiant, el d'igualtat de gènere i els projectes del centre com la BCN eMotorsporteRacing ETSEIB o el Fòrum d'empreses. "Ja m'havien informat sobre aquests projectes, però potser ara m'esperaré. Crec que més endavant potser una bona opció per conèixer gent i per obrir-se una mica més en l'àmbit laboral" ha declarat Pau Vázquez, un dels estudiants de nou ingrés del grau d'Enginyeria en Tecnologies Industrials. També s'han donat a conèixer la multitud de serveis que poden gaudir els alumnes com a membres de la institució, com els d'esports o el de biblioteques, i les associacions a les quals es poden adherir lliurement. Un altre tema important ha estat el portal ATENEA, l'entorn virtual d'aprenentatge de la UPC per tal de donar suport a la docència presencial. "M'agradaria que d'aquí a quatre anys tots vosaltres estigueu aquí rebent el diploma de graduació", ha assegurat el director a tots els presents. Les sessions han conclòs amb un torn de preguntes i respostes.

Video
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.