LG aposta per les bateries per a vaixells elèctrics

LG Chem, un dels majors fabricants de bateries de liti del món, ha signat un contracte amb l'empresa energètica especialitzada en vaixells híbrids, Corvus Energy. Mitjançant aquest contracte, la companyia coreana es compromet a subministrar bateries que seran utilitzades en vaixells amb l’objectiu d’accelerar els seus plans per dominar el mercat mundial de les bateries.

Els bucs híbrids combinen la potència del dièsel tradicional amb l’energia de la bateria elèctrica. El seu funcionament és similar al del cotxe ja que gasta combustible i alhora pot fer algunes funcions de manera 100% elèctrica en mode espera o quan navega a baixes velocitats.

Els resultats dels bucs híbrids són positius: s’ha aconseguit una despesa de combustible del 18% i una reducció de les emissions de CO2 i NOx del 25%. Tot el transport està tendint cap a l’electrificació i el marítim no podia ser menys ja que les empreses estan veient com la inestabilitat del preu dels combustibles fòssils i les fortes regulacions anticontaminació donen inseguretat als seus negocis. Per aquest motiu, els bucs híbrids s'estan convertint en una bona alternativa. Un exemple clar d'aquesta aposta són les inversions que ha aconseguit Corvus Energy per part d'una empresa com Statoil, la companyia de petroli i gas estatal de Noruega.

TEXT: REDACCIÓ 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.