Lightpoint Medical instal·la a Catalunya la seva primera seu al sud d'Europa

L’empresa britànica Lightpoint Medical, dedicada al disseny i producció d’eines quirúrgiques robotitzades per a la cirurgia del càncer, ubica la seva primera seu al sud d’Europa a Vilanova i la Geltrú, des d’on distribuirà de forma global les seves tecnologies i coordinarà les operacions corporatives.

La companyia, amb seu central a Londres i oficines a Amsterdam i Boston, ha rebut el suport d’Acció, ja està col·laborant amb l’Hospital del Mar en un assaig clínic internacional per avaluar el rendiment de la seva tecnologia en el càncer de pròstata. L’empresa ha creat una eina, anomenada SENSEI, una sonda en miniatura i flexible dissenyada per detectar la propagació del càncer al sistema limfàtic, que és la principal via de transmissió de la malaltia al cos. La tecnologia és aplicable als càncers de pròstata, cervical, de pulmó, d’estómac i colorectal.

Segons la directora d’operacions de Lightpoint Medical, Claire Woodthorpe, l’empresa ha decidit establir-se prop de Barcelona perquè és “una capital europea de la innovació” i creu que és “increïblement valuós ubicar-se dins d’un ecosistema tan ric d’empreses tecnològiques altament innovadores”.

Fundada el 2012, Lightpoint Medical ha completat recentment una ronda de finançament de 8 milions de dòlars en què han participat inversors privats, empreses i fundacions. Actualment el dispositiu té l’aprovació per comercialitzar-se a la Unió Europea, els Estats Units i Austràlia i té acords de distribució a Austràlia, Espanya i Portugal. L’empresa compta amb una trentena de treballadors a escala internacional.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.