L'impacte de la 5G, a debat a la 4a jornada Smart Cities

La irrupció de la tecnologia 5G generarà canvis a la societat i tindrà impacte en la ciutat i els ciutadans. Quins seran aquests canvis i com serà l'impacte són alguns dels aspectes que la 4a jornada Smart Cities 2020, organitzada per la comissió Societat Digital d'Enginyers Industrials de Catalunya presidida pel Xavier Rovira, vol posar sobre la taula.

Per fer-ho, el proper 3 de novembre, després de la inauguració que comptarà amb Eduard Martín, de 5G Barcelona, i de la sessió inaugural serà a càrrec de  Pilar Conesa, Congress curator del Smart City Expo World Congress, congregarà  a cinc experts en una taula rodona  moderada per Joan Giró: Fénix Rios, de la Fundació Cyborg, Pascual Sanchis de Valle, de Telefónica, José Capote, de Huawei  Technologies Iberia, Jordi Ortuño, de Barcelona City Council i José Antonio Aranda de Cellnex.

La transformació digital de la vida i, per tant, de les ciutats és altra vegada l'eix a partir del qual es debatran les conclusions que sorgiran dels quatre tallers previs a la jornada que seran presentades per Jordi Bastida.

I és que enguany, els tallers de discussió que en altres edicions es duien a terme el mateix dia, tindran lloc la setmana abans. S'organitzaran en quatre sessions, programades en dues tandes, el 27 i el 28 d'octubre.

 A la primera es vol analitzar l'impacte de la 5G en el medi urbà amb  Jordi Cirera, IMI de l'Ajuntament de Barcelona. A la segona, es parlarà sobre com tractar les llibertats, individuals i col·lectives,  per tant, del dret a decidir quina informació ha d'estar a disposició dels altres o bé de les institucions. Aquesta sessió estarà conduïda per l'exdegà del Col·legi d'Enginyers Industrials, Joan Majó.  L’impacte de la tecnologia a les empreses quan la ubicació deixa de ser una limitació, es debatrà al tercer taller, Jaume Figueras, CTO de Nokia en serà el conductor. La darrera trobada es dedicarà a analitzar l’impacte de les  desigualtats socials que comporta i comportarà la tecnologia, dedicat al Transhumanisme, amb Jesús Muñoz.

La cloenda de la jornada comptarà amb la participació del conseller Jordi Puigneró, acompanyat per Jordi Renom i Josep Canós, president i degà d’EIC

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.