L’impacte de la intel·ligència artificial en els negocis centra l’AI & Big Data Congress

La intel·ligència artificial està en auge i genera impacte a les empreses i els seus negocis. Com? És un dels aspectes que es reflexionaran en la novena edició de l’AI & Big Data Congress, organitzat pel Centre of Innovation for Data Tech and Artificial Intelligence (CIDAI) i per Eurecat, que té lloc els dies 27 i 28 de setembre a Barcelona. A més del paper de la IA generativa, amb una exploració del seu fonament tecnològic i la discussió al voltat de fins on pot arribar la seva empremta, al congrés s’hi abordaran les novetats i tendències en aquesta tecnologia i també la viabilitat dels espais de dades, un concepte que es troba en ple desenvolupament a nivell europeu i que persegueix implantar les eines tecnològiques que permetin desplegar l’economia basada en les dades en un context de sobirania europea. A més, com en anteriors edicions, es dedicarà un espai per a presentar diverses iniciatives empresarials destacades amb una selecció d’start-ups i scale-ups capdavanteres en l’ús de la intel·ligència artificial.

Ponències destacades

L’AI & Big Data Congress oferirà l’oportunitat d’escoltar veus expertes que donaran la seva visió de l’impacte que la generalització de l’ús d’eines basades en intel·ligència artificial, i en especial en IA generativa, tindran en l’esfera empresarial i en el món del treball, així com les implicacions de caràcter ètic i regulador que això pugui comportar. També comptarà amb una sessió dedicada a l’explicabilitat de la IA, una característica cada vegada més necessària per a la confiabilitat de les aplicacions basades en aquesta tecnologia.

La ponència inaugural serà a càrrec de la reconeguda experta internacional en tecnologies digitals i IA Inma Martínez, presidenta i membre de diversos consells assessors, entre ells els del Partenariat Global en IA i de la Secretaria d’Estat per a la Digitalització i la Intel·ligència Artificial. Martínez parlarà del  potencial de la intel·ligència artificial per generar progrés econòmic i social.

D’altra banda, el director general a Europa, Orient Mitjà i Àfrica de Microsoft Data & AI, Jens Hansen, obrirà la segona jornada del congrés explicant a les empreses i organitzacions com poden adaptar la seva estratègia de dades i aplicacions per beneficiar-se de la IA generativa. Hansen és el responsable de creixement de la solució Data and Artificial Intelligence Azure Solution Business. A més, hi haurà un espai per presentar exemples de la confluència entre la intel·ligència artificial i la ciberseguretat que il·lustren com la IA pot usar-se per millorar la protecció dels actius digitals de les empreses, les institucions i la ciutadania en general, així com la presentació de diversos casos d’ús de naturalesa diversa que mostren una IA cada cop més ubiqua.

“Conviure amb el potencial disruptiu de la IA”

“L’aparició de la IA generativa, exemplificada pel famós ChatGPT, ha posat de manera definitiva la IA al centre del debat” i, a diferència d’altres onades tecnològiques que han tingut més o menys recorregut, “és més que probable que s’haurà de conviure amb el potencial disruptiu que aporta aquesta modalitat de la intel·ligència artificial”, destaca el director del CIDAI i director de l’Àrea Digital d’Eurecat, Joan Mas.

Inauguració institucional

La secretària de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, Gina Tost, juntament amb el director de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona, Miquel Rodríguez, i el vicepresident d’Eurecat, Daniel Altimiras, inauguraran l’edició de 2023 de l’AI & Big Data Congress, que se celebrarà íntegrament en format presencial en les dues jornades.

El congrés sobre Intel·ligència Artificial i Big Data al sector empresarial organitzat pel Centre of Innovation for Data Tech and Artificial Intelligence (CIDAI) i el centre tecnològic Eurecat, en el marc de l’Estratègia d’Intel·ligència Artificial de Catalunya CATALONIA AI, té el patrocini de la Generalitat de Catalunya, CaixaBank Tech, Huawei, NTT DATA, SAP, M47 Labs, Softeng i Tokiota. L’AI & Big Data Congress compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, el Barcelona Supercomputing Center, el Centre de Visió per Computador, la Fundació i2CAT, l’Intelligent Data Science and Artificial Intelligence Research Center (IDEAI) de la Universitat Politècnica de Catalunya - BarcelonaTech (UPC), Microsoft i SDG Group.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.