Línea d'ajuts per impulsar les APEU als polígons

La Direcció General d'Indústria obrirà els propers dies una línea d'ajuts dotada amb 245.000 euros, adreçada a ajuntaments i associacions empresarials territorials perquè puguin finançar les actuacions prèvies a la constitució de les àrees de promoció econòmica urbana (APEU).

A Catalunya hi ha 1.449 polígons d'activitat econòmic que concentren 44.000 empreses i 29.000 hectàrees de sòl industrial i només el 14 % dels polígons tenen una entitat de gestió conjunta. En el cas de serveis compartits per les empreses com la seguretat, la recollida de residus i les depuradores d'aigües industrials, no s'arriba al 25%.

Les APEU, doncs, són un instrument de col·laboració publicoprivada que facilita la gestió conjunta d'aquestes àrees de concentració econòmica amb l'objectiu de millorar els serveis de la zona i l'entorn, evitar la degradació dels espais i augmentar la seva competitivitat i eficiència. En concret, aquestes àrees volen modernitzar i promocionar determinades zones urbanes, millorar la qualitat de l'entorn urbà mitjançant actuacions sostenibles, consolidar el model de ciutat compacta, complexa, cohesionada i mediambientalment eficient i incrementar- ne la competitivitat per, en definitiva, afavorir la creació d'ocupació.

Els ajuts subvencionaran les despeses que siguin necessàries per poder crear i impulsar l'APEU. Per als ajuntaments, serà d'un màxim del 75 % de les despeses subvencionades, amb un límit de 15.000 euros d'ajut per projecte de l'APEU que es vulgui impulsar. Per les associacions empresarials,  de caràcter territorial o associacions que representin el 25 % de les persones titulars del dret de possessió, serà d'un màxim del 100 % de les despeses subvencionables amb un límit de 20.000 euros d'ajut.

En aquesta primera convocatòria s'espera poder iniciar un màxim de catorze projectes, set promoguts per associacions i set per ajuntaments. La concessió dels ajuts es fa per concurrència no competitiva.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.