L’IOTSWC 2018 consolida l’Internet de les Coses com a tecnologia clau en la transformació digital

L’Internet of Things demostra un any més que es tracta d’una tecnologia que s’ha implementat de forma generalitzada en tot tipus de sectors, que busquen abordar amb èxit la seva transformació digital. L’IOTSWC, que amb la seva quarta edició ja s’ha consolidat com un esdeveniment de referència en el camp de les aplicacions industrials de l’IoT, es va celebrar a Barcelona en el marc de la Setmana de la Indústria, i va reunir 341 empreses i 16.250 visitants de més de cent països. 

Organitzat per Fira de Barcelona en col·laboració amb el IIC (Consorci Industrial d'Internet), cada any l’IoTSWC atrau empreses líders en el desenvolupament d'aquesta tecnologia, així com els millors experts internacionals. Durant tres dies d'intensa activitat, aquesta fira va reunir negocis i coneixement per debatre l'evolució de l'Internet de les coses i la seva convergència amb altres tecnologies disruptives, com ara la intel·ligència artificial i el blockchain, que van tenir una major presència aquest any.

Roger Bou, director de l'IoTSWC, va expressar la seva gran satisfacció amb "el creixent poder de convocatòria de la fira, el seu caràcter notablement internacional i els perfils qualificats dels visitants que arriben a aquest esdeveniment tecnològic. Tot això confirma l'interès que suscita la ràpida evolució i desplegament de l'IoT en tot tipus de sectors, la necessitat d'identificar aplicacions reals i el coneixement de la xarxa i l'augment de la demanda de solucions per a la interconnexió digital d'objectes i processos".

La programació d’aquesta edició va comptar amb la participació de més de 300 ponents, i es van celebrar més de 200 xerrades, debats i presentacions de casos d’èxit, que incloïen aplicacions IoT en diferents entorns industrials, així com altres en àrees relacionades amb l'energia i subministraments, el transport, la construcció, les infraestructures i l'assistència sanitària relacionades. Paral·lelament, el congrés va incorporar l’esdeveniment Blockchain Solutions World i un seminari específic sobre cryptoeconomics i oportunitats d'inversió empresarial basades en aquesta tecnologia, així com el Fòrum de Sistemes Cognitius i AI centrat en els nous desenvolupaments en intel·ligència artificial.

Una altra novetat de l'IoTSWC d'aquest any va ser una sessió especial dedicada a analitzar el paper de lideratge de les dones en l'ecosistema de l'IoT, amb la presència de dones directores d'empreses com Google Cloud, Big Belly, Iniciativa Global IoT, Hitachi, ABB i Microsoft. També es van dur a terme tres tallers recolzats per la CII per examinar aspectes de la tecnologia IoT i la intel·ligència artificial.

TESTBEDS I PREMIS

Un dels espais més valorats pels visitants va ser l'àrea de Testbeds, on es van exhibir una desena de prototips i projectes desenvolupats conjuntament per IoT. Aquest any, l'exposició incloïa una boia intel·ligent per controlar la qualitat de l'aigua a Alaska i salvar les balenes beluga; una porta intel·ligent que s'obre quan arriba el propietari; una solució per analitzar i escanejar el peu del client per dissenyar i fabricar sabates personalitzades en 3D; motor de foc totalment connectat i sensoritzat per identificar l'estat del seu equip en temps real; així com dispositius intel·ligents per a la prevenció de riscos laborals; solucions per a la interconnexió de processos a la fàbrica del futur i una potent plataforma per connectar i utilitzar qualsevol dispositiu en qüestió de segons, entre d’altres. Aquesta última solució, desenvolupada per Intel, ARM i Pelion, va guanyar el premi al millor testbed de la fira als IoT Solutions Awards, que també va reconèixer a Huawei, IoTerop-Synox i Nokia com les empreses amb els projectes més innovadors de l'IoT l'any passat.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.