L’ITeC llança una versió del software TCQ2000 per a treballar en un entorn BIM

Des del 18 de gener està disponible a la web de l’ITeC la versió 5.0 del programa TCQ2000, una versió especialment adreçada a tots aquells professionals del sector de la construcció que necessiten d’una eina per a fer pressupostos a partir dels amidaments extrets de les plataformes de modelat BIM.

El conjunt d’utilitats BIM desenvolupades per l’ITeC que s’integren en el propi software TCQ poden interoperar ara amb qualsevol de les principals eines de modelat BIM (Autodesk-Revit  / Bentley AECOsim / Graphisoft-Archicad / Nemestchek-Allplan ).

Les principals característiques de la nova versió són:

  • Una eina multiplataforma. Aquesta versió incorpora un conjunt d'utilitats que faciliten l'exportació i la importació de dades, treballant indistintament amb qualsevol de les principals plataformes de modelat existents al mercat.
  • Una eina integrada en el software TCQ2000 que estalvia la necessitat d'adquirir plug-ins complementaris, i per tant gratuïta per als usuaris actuals de TCQ2000 amb contracte de manteniment.
  • Una eina personalitzable a partir de la possibilitat de configurar plantilles d’importació adaptades a projectes, clients, categories d’elements, etc.
  • Una eina interoperable, que permet l’elaboració d’un pressupost a partir de dades procedents de diferents plataformes de modelat.
  • Una eina amb utilitats natives que, a més de poder treballar en mode Multiplataforma, facilita la creació de pressupostos classificant els components del model, utilitzant la potència del banc BEDEC

No serà necessari l’adquisició de cap plug-in addicional: només caldrà disposar d’una llicència actualitzada de TCQ.  El programa pot treballar amb qualsevol base de dades en format fiebdc o si es prefereix amb la nostra base de dades BEDEC amb informació actualitzada per a tot el territori espanyol.

Per tal de donar a conèixer les novetats d’aquesta versió l’ITeC ofereix durant els mesos de gener i febrer sessions divulgatives específiques de les utilitats BIM per a aquells usuaris que ja coneixen i/o utilitzen habitualment TCQ. L’ITeC també ofereix formació específica de TCQ en l’entorn BIM  dins de la seva programació habitual de cursos de TCQ .

El programa

TCQ és un conjunt d’aplicacions informàtiques per al sector de la construcció per donar suport a les activitats de redacció, contractació, planificació i control de projectes i obres. És una metodologia per a la definició i seguiment dels valors dels paràmetres de temps, cost, qualitat, i la formulació de la seguretat, la generació de residus i el cost energètic dels materials.

El programa TCQ2000 gestiona conjuntament i de forma integrada les dades tècniques, econòmiques i temporals que intervenen en el cicle d’una obra de construcció mitjançant diferents mòduls d’aplicació, que també poden emprar-se de forma independent.

TEXT: ITEC // IMATGE: ITEC

 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.