Llum verda al Corredor 5G del Mediterrani

La Comissió Europea ha anunciat aquest dimarts que engegarà el setembre vinent el 5GMed Corridor, el projecte del Corredor 5G del Mediterrani que provarà serveis de mobilitat connectada i automatitzada de comunicacions mòbils a l'autopista i el ferrocarril entre Figueres i Perpinyà. El projecte, que compta amb una inversió de 16 MEUR, el 75% d'origen europeu, es posarà en marxa el mes de setembre vinent fins el novembre de 2022.

El corredor està promogut per un consorci de 21 entitats, empreses i centres tecnològics de sis estats per desenvolupar un corredor transfronterer on poder dur a terme proves amb vehicles autònoms i connectats. L'objectiu d'aquest projecte és aportar un model de desplegament sostenible de 5G per a la mobilitat del futur al Corredor del Mediterrani entre la frontera francesa i espanyola. La infraestructura donarà suport a la conducció automatitzada a distància, la gestió avançada del trànsit La continuïtat de serveis comercials al ferrocarril durant el canvi transfronterer i l'infoentreteniment amb realitat augmentada per a cotxes autònoms i ferrocarrils.

 ''Gran oportunitat de futur''

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha valorat el projecte com una ''gran oportunitat de futur per a Catalunya, per a l'economia catalana i sobretot, per al sector de l'automòbil d'aquest país''. Per Puigneró, cal ''reforçar'' la tradició industrial de Catalunya a través de la digitalització. ''Si hem estat la fàbrica d'Espanya, ara volem i podem ser un dels hubs digitals d'Europa'', assegura el conseller per qui el Corredor 5G del Mediterrani serà una de les infraestructures que ho faran possible. ''El futur del cotxe també és digital i el vehicle autònom i connectat serà el símbol de la mobilitat del segle XXI'', ha afegit Puigneró.

El projecte 5G Med Corridor ha comptat amb l'impuls i el suport del Departament en el marc de l'Estratègia 5G de Catalunya que el govern va aprovar fa un any, coincidint amb el MWC.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.