L’ocupació de les dones al sector TIC ja s'acosta al 34%

Entre el 2017 i el 2022 l’ocupació de les dones en el sector TIC ha augmentat un 5,9%, passant del 28% al 33,9%, mentre que la dels homes s'ha reduit del 71% al 66%. Aquestes són dades de l’últim dossier Dones en les TIC, elaborat per l’Observatori de la Igualtat de Gènere. El dossier recull que en la gestió i desenvolupament de projectes TIC, és on hi ha un percentatge més alt de dones (32,7%) comparat amb la producció de programari (25,8%) o el desenvolupament d’infraestructures TIC (18,7%).

Amb el pla DonaTIC es vol escurçar les bretxes de gènere i corregir les desviacions que impedeixen la igualtat d’oportunitats entre el personal, per aquest motiu s’han ideat les Polítiques d’Igualtat. Un dels temes que més ressonen en la bretxa és el salari, segons les dades de Global Gender Gap Ratio Report en l’Estat Espanyol hi ha un 28,14% de bretxa de gènere en el salari.

La metodologia que s’ha aplicat per fer un estudi de situació ha sigut un qüestionari online amb reforç telefònic de 5 a 8 minuts. La mostra de l’estudi s’ha fet a 534 empreses amb 177 enquestes vàlides.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.