L'STEAMConf Barcelona es trasllada a 'La Ciutadella del coneixement'

La Ciutadella del Coneixement acollirà la setmana vinent la 9a edició de la conferència internacional d'aprenentatge STEAMConf Barcelona 2024, programada entre el 18 i el 20 d'abril. Amb aquest canvi d'ubicació, el certamen incorpora nous col·laboradors i organitzadors per fer una edició que posa l'accent en intensificar la interacció i l'experiència entre una xarxa creixent de centres educatius compromesos amb la transformació educativa i la ciència i la tecnologia d'avantguarda tot convocant a transformadors dels entorns educatius propis i forans amb un propòsit comú: apropar l'aula al món real i a la recerca de solucions a reptes reals alhora que activar el compromís intergeneracional entre els adults d'avui i els de demà.

STEAMConf Barcelona 2024 insisteix així en l'Aprenentatge transversal Basat en Projectes (ABP) que té l'estudiant en el seu centre. És en aquest marc que la conferència incorpora per primer cop, les sessions immersives, dirigides per estudiants per tal d'escoltar les seves veus davant dels reptes i el relat de la seva experiència en el procés d'aprenentatge de coneixement profund i transferible.Les solucions de futur estaran en les seves mans si avui som capaços de bastir plegats,ells i nosaltres, entorns d'aprenentatge que motivin a buscar solucions als reptes, afer-se preguntes informades i crítiques a la llum de la ciència i la tecnologia al llarg de les seves vides.

La novena edició de l'STEAMConf Barcelona 2024 ha programat 12 sessions immersives, 24 tallers, la presentació de 12 experiències locals, 13 sessions dirigides per estudiants i deu converses entre 12 experts internacionals. En aquest sentit, la conferència s'inaugura amb Rochelle Gutiérrez, professora d'educació matemàtica de la Universitat d'Illinois (EUA) sobre com rehumanitzar les matemàtiques davant la incertesa de present i futur a través de la insubordinació creativa. María del Mar Patrón Vázquez, cofundadora i codirectora de Habla Teacher Institutes, de Mérida, a Mèxic, Nuvia Crisol Ruland, científica i artista, professora de High Tech High Graduate School of Education (HTH-GSE), San Diego, (EUA), o Randi Williams, experta en interacció robots-humans, intel·ligència artificial i educació, del MIT MediaLab Massachusetts (EUA) són alguns dels noms que conformen aquest programa.

L'STEAMConf Barcelona està organitzat per la Fundació Ciència en Societat, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Universitat Pompeu Fabra (UPF), Barcelona Institute of Science and Technology (BIST) i el Programa STEAM de l'Institut Angeleta Ferrer de Barcelona, en col·laboració des de 2014 amb l'Ajuntament de Barcelona. Compta també amb el suport del Departament d'Educació, al que avui se suma el Departament de Recerca i Universitats.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.