L’única guia reconeguda per la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments

La Guia per a la validació documental contra incendis és una eina per facilitar la tasca de control, justificació i validació documental dels materials, productes, equips i sistemes contra incendis en la construcció que ha estat acceptada com a document reconegut per la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments de la Generalitat de Catalunya.

Els agents implicats en el sector dels incendis en la construcció ja tenen una eina pràctica que els pot ajudar en la seva tasca professional. Es tracta de la Guia per a la validació documental de materials, productes, equips i sistemes contra incendis, que ha estat presentada pel Clúster de Seguretat contra Incendis de Catalunya (CLÚSIC) a Barcelona.

Pau Gavarro, president del CLÚSIC, ha explicat l’origen d’aquest organisme i el seu objectiu: “Som empreses que tenim un objectiu de desenvolupament econòmic, ètic i del sector de la seguretat contra incendis que, a més, estem oberts a entitats públiques, administració, universitats, laboratoris, etc. Aquesta diversitat dóna molta potència als grups de treball del clúster: Internacionalització; Certificació i Assajos; Disseny Prestacional; i Protecció Passiva”.

La Guia per a la validació documental contra incendis compta amb el suport del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya. La Subdirectora General Tècnica, Anna Martín, ha assegurat que “el sistema de prevenció d’incendis en els establiments, les infraestructures i els edificis ha de ser participat entre tots i cadascun dels agents que participen en l’edificació. La feina del CLÚSIC ha fructificat en una guia que té l’objectiu de facilitar la validació documental de les prestacions de seguretat contra incendis dels materials, productes, equips i sistemes instal·lats a l’obra”.

Aquesta eina ha arribat fins els Bombers de Barcelona. El cap de la Divisió de Planificació de Bombers de Barcelona, Jordi Sans, ha anunciat que la Guia per a la validació documental contra incendis “serà incorporada a la Divisió de Prevenció que gestiona aquests temes i s’aprofitarà”.  A més a més, Sans ha felicitat el CLÚSIC per la iniciativa de crear la guia i els ha encoratjat a seguir en aquest camí.

TEXT: ALBERT LÓPEZ // FOTOGRAFIA: ALBERT LÓPEZ

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.