L'ús del cartó en lloc del plàstic pot reduir les repercussions climàtiques de l'embalatge en un 99 per cent

Un estudi elaborat pel IVL Swedish Environmental Research Institute per a l’empresa Iggesund Paperboard ha demostrat que utilitzant cartó en comptes de plàstic es poden reduir les repercussions negatives sobre el medi ambient i així prevenir l’impacte climàtic de l'embalatge en un 99%.

L’estudi es va centrar en l'anàlisi dels tipus més comuns d'embalatges utilitzats actualment i va comparar les repercussions climàtiques de cadascun dels materials d'embalatge utilitzats. A partir d’aquest informe, es van elaborar una sèrie de taules amb dades sobre emissions de diòxid de carboni per quilogram de material i es van adonar que un factor important és la selecció del material. “El plàstic és excel·lent per a moltes aplicacions i nosaltres mateixos l'utilitzem en la producció de cartó per a l’embalatge d’aliments que exigeixen una barrera prima de plàstic per protegir el contingut, encara que és important que els responsables que prenen decisions en la indústria de l'embalatge coneguin els efectes del material que seleccionen”, explica el director de Sostenibilitat d’Iggesund Paperboard, Johan Granas. En l'estudi van aparèixer dades clares, l'ús de plàstic o de cartó en l'embalatge d'una bombeta convencional és l'exemple més destacat de la taula de dades. Quan s’utilitza un embalatge de cartó en comptes d'un de plàstic és possible reduir les repercussions de l’embalatge al medi ambient en un 99%. 

En el cas en què el plàstic es va posicionar millor respecte el cartó, va ser quan es va comparar un embalatge de cartó de 500 grams de pasta d’un supermercat i la quantitat corresponent a l’embalatge d’una bossa de plàstic prima. La conclusió en aquestes comparacions va ser que la bossa de plàstic contaminava 3,25 vegades més que l'empaquetatge de cartó, tot i que la bossa pesava només una sisena part del pes del cartó i una menor capacitat de protecció del producte.

Un fet fonamental per substituir el cartó pel plàstic és la conscienciació del dany que causa el plàstic al medi ambient i la creació de nous llocs de treball, com per exemple professionals de la indústria del cartó i dissenyadors de producte. Encara que el director de Sostenibilitat d’Iggesund Paperboard sap que molts embalatges avui dia han de ser necessàriament de plàstic, hi ha molts que podrien ser fàcilment substituïbles pel cartó sense perdre cap funcionalitat. Per això, a l'hora de triar l'embolcall d'un producte és important tenir en compte l’impacte d'aquest en el medi ambient.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.