Mercedes-Benz dissenya un vehícle elèctric de distribució de mercaderies amb drons

Transformar el món de la logística i dirigir-lo cap a una nova era. Aquest és l’objectiu amb què ha nascut el nou concepte Advance presentat per la divisió de furgonetes de Mercedes-Benz.  
 
Si comencem per analitzar la furgoneta en sí, anomenada Vision Van, es tracta d’un vehicle elèctric totalment autònom que segueix una ruta intel·ligent basada en les adreces dels lliuraments dels productes fins al client final, segons ha informat Mercedes-Benz.
La principal novetat rau en el nou sistema de càrrega. Aquesta operació s’inicia des del magatzem on un muntacàrregues robotitzat col·loca la mercaderia a la part posterior de la furgoneta, que prèviament ja ha estat inventariada i col·locada de manera estratègica d'acord la ruta del repartidor.
Quan la furgoneta arriba al seu destí el xofer pressiona un botó per obrir la comporta situada entre la cabina i la zona de càrrega i rebre el paquet directament d'un braç robòtic.
D'altra banda, a la part superior la Vision Van comptarà amb 2 drons que faran les tasques de repartidors per distribuir petits paquets de fins a 2 quilograms de pes en un radi de 10 quilòmetres.
 
[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"920","attributes":{"alt":"","class":"media-image","typeof":"foaf:Image"}}]]
 
Pel que fa la millora de la la seguretat de la conducció autònoma, la Vision Van compta amb amb espai per a un pilot / repartidor, que pràcticament només s’encarregaria de que el vehicle vagi en la direcció correcta. Tanmateix, hi haurà una petita palanca per aturar o reprendre el seu trajecte de manera manual.
L’autonomia del motor elèctric de 75kW és, aproximadament, de 270 quilòmetres fet que permet les emissions zero per lliurar mercaderies en "l'última milla". Seria possible operar el vehicle, fins i tot, en les zones del centre de la ciutat per garantir els lliuraments en el mateix dia.
 
"Amb la Vision Van Mercedes-Benz ens dóna una clara idea de les futures generacions de furgonetes enfocades en aquest cas a la logística, així com la tecnologia d'automatització intel·ligent que permet connectar tot el procés de càrrega, transport i fins al lliurament al destinatari. Això fa que sigui més fàcil per al venedor fer negocis, en reduir ràpidament el temps de lliurament per als clients", va explicar Volker Mornhinweg, Cap de Mercedes-Benz Vans.
 
 

 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.