Més de 27.000 persones passen per l’Advanced Factories 2024

L'Advanced Factories ha tancat portes aquest dijous la seva 8a edició i ho ha fet amb bones xifres de visitants. 27.756 professionals i directius industrials han assistit a la cita per descobrir les solucions d'automatització, robòtica industrial, visió artificial o altres tecnologies associades a la indústria 4.0 que presentaven alguna de les 567 firmes expositores.

L'encarregat de tancar el certamen, que ha deixat un impacte econòmic de 62 MEUR a Barcelona, ha estat el ministre d'Indústria i Turisme del Govern Espanyol, Jordi Hereu, que ha manifestat la prioritat de l'executiu per desenvolupar "el paper actiu de la indústria" a l'economia de l'Estat i "guanyar punts en el pes de la indústria en el PIB". Per aconseguir-ho, Hereu defensa la innovació per "mantenir la competitivitat" i "l'aplicació intensiva de tecnologia al servei d'una indústria millor".

 

subscriu-te

Seat camina cap a la fàbrica avançada

La darrera jornada de l'Advanced Factories ha presentat el cas d'èxit de la planta de Seat a Martorell que camina cap a la fàbrica avançada. Alícia Molina, director d'enginyeria de processos de Seat, ho ha explicat a l'Industry 4.0 Congress. Una de les darreres innovacions de la companyia automobilística és el projecte 'zero defectes' que a través d'un túnel dotat de càmeres de visió artificial permet detectar qualsevol errada en la carrosseria i, en funció de l'errada, decideix desviar el cotxe fins a una estació de reparació o, per contra, seguir endavant a la línia de producció.

Molina, que presideix la Comissió de Transformació Digital d'Enginyers Industrials de Catalunya, també ha compartit el pròxim projecte de Seat per a la fabricació de bateries per al cotxe elèctric. La companyia transportarà en tren des de Sagutn les cel·les de les bateries fins a Martorell, on s'acabarà de fabricar el conjunt de bateries. Es preveu fabricar 1.400 bateries al dia.

Seat ha estat una de les empreses que han passat pel congrés així com també Forvia, Frit Ravich, Coca-Cola, Europastry, Airbus, Cepsa o Bayer.

Almirall, Garcia-Carrión i ITI, entre els premiats d'enguany

Com sempre, Advanced Factores ha reconegut les empreses i projectes que han implementat tecnologies de la indústria 4.0 per millorar eficiència i productivitat. Són els Factories of the Future Awards 2024, uns guardons que enguany han rebut més de 190 candidatures.

Garcia-Carrión s'ha endut el premi Fractaal a l'Excel·lència en sostenibilitat, ecodesenvolupament i economia circular, pel seu compromís amb la sostenibilitat i la reducció dels seus impactes ambientals. Almirall, per la seva banda, s'ha endut el premi Tecnalia al Lideratge en la transformació digital de l'empresa industrial per la visió estratègica. GHI Smart Furnaces ha estat guardonat amb el premi Smart Factory Magazine al millor equip industrial per la fàbrica del futur, pel desenvolupament del model d'intel·ligència artificial que, integrat al sistema de càrrega de forns rotatius vasculants, optimitza el procés de càrrega i el fa menys costós energèticament i augmenta l'eficiència del reciclat de l'alumini.

Theker Robotics, per la seva, ha estat reconeguda amb el premi Mitsubishi a l'start-up més disruptiva de l'àmbit industrial. El premi Eurecat al millor projecte d'investigació i desenvolupament ha estat per ITI i el projecte INDEVERSE, que tindrà un impacte rupturista també en l'ús de tecnologies de metavers i entorns industrials i de producció.

Advanced Factories torna el 2024 amb l'Advanced Machine Tools

El certamen ha tancat portes amb les dates de la pròxima edició. Sera entre el 8 i el 10 d'abril del 2025 i es farà de manera simultània a l'Advanced Machine Tools, l'esdeveniment biennal dedicat a la màquina-eina i a la indústria metal·lúrgica.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.