Més de 4.000 persones a Suècia fan servir algun tipus d'implant electrònic en el seu cos

Es calcula que de les prop de 10.000 persones que ja s'han inserit un xip a tot el món al voltant d'un 40 per cent estan a Suècia, un país avançat on el pagament en metàl·lic és pràcticament cosa del passat. Nombroses companyies ubicades a l’Epicenter, el modern hub d'innovació digital situat al centre d'Estocolm, la capital, ofereixen als seus treballadors la possibilitat d’implantar-se un xip que els permeti realitzar accions quotidianes com desbloquejar el mòbil, obrir les sales de reunió, sense necessitat de clau, o, fins i tot, comprar menjar o begudes a les màquines de vending sense usar diners físics o la targeta. Senzillament, gràcies a un implant electrònic subcutani. 

El xip té la dimensió d'un gra d'arròs i és injectat per un simple procediment que dura només 5 segons. Els qui el porten, expliquen que, a part del petit punxada inicial, els primers dos dies pot provocar un dolor lleu a la zona on s’ha realitzat l’implant però al cap d’uns dies ja no es nota res. 

Sobre els dubtes que desperta per les implicacions que té en matèria de seguretat i privacitat, les empreses que ofereixen aquesta possibilitat asseguren que la decisió d’implantar-se el xip és totalment voluntària i que, donat que no incorpora tecnologia GPS, no pot ser rastrejable. 

 

 
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.