Més de 60 estudiants catalans participen a la #CanSatCat

Més de 60 estudiants catalans d’ESO, Batxillerat i FP, de 6 instituts, distribuïts en 9 equips i tutoritzats per 6 professors, han estat dissenyant i construint aquest curs petits satèl·lits que integren telemetria, sensors i transmissor de dades que tenen la mida necessària per encabir-se dins d'una llauna de refresc. Els enginys seran llançats aquest dissabte al BCN Drone Center de Moià, en el marc de la competició #CanSatCat, la fase prèvia classificatòria estatal del concurs europeu CanSat.

cansat
UPC

Segons explica David González, sotsdirector de l’ESEIAAT i coordinador de #CanSatCat, la competició és un repte ''tant tecnològic com científic''. Explica que, a més de llançar el satèl·lit i que torni a la terra és només una part de la competició, ja que els CanSat han de ser capaços de prendre mesures, de temperatura, aire o pressió atmosfèrica, i transmetre aquestes dades per telemetria. A més, han de poder analitzar i interpretar els resultats obtinguts d'una manera crítica. González creu que  és anar ''més enllà'' d'aplicar a la pràctica el coneixement après a classe.

I és que dues setmanes després dels llançaments, els dies 9 i 10 d’abril, a les instal·lacions de la UPC-ESEIAAT i respectant els protocols vigents a causa de la COVID-19, els 9 equips participants en la competició  #CanSatCat, integrats per joves d’entre 14 i 19 anys, hauran de presentar davant d’un jurat l’informe final amb l’anàlisi dels resultats obtinguts. L’equip guanyador representarà Catalunya en la prova estatal de CanSat, que competirà a Granada el proper mes de juliol. 

L’Oficina Europea per a l’Educació en l’Espai (ESERO) de l’Agència Espacial Europea (ESA) organitza cada any per a tota Europa el concurs CanSat, que consisteix en el disseny, construcció i  llançament de petits satèl·lits, d’una grandària igual que la d’una llauna de refresc. L’Escola Superior d’Enginyeria Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya · Barcelona Tech (UPC) organitza la fase classificatòria estatal a Catalunya, amb la col·laboració del Departament de Polítiques Digitals i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya, la Fundació I2CAT i el BCN Drone Center.

L'esdeveniment pretén generar vocacions envers l’espai, la tecnologia i les disciplines STEM entre el jovent.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.